CiU i Maragall treuen ferro a la sentència del Suprem

  • El conseller en funcions diu que cap de les sentències no modifica la immersió lingüística

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.12.2010 - 19:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tant el conseller d’Educació en funcions, Pasqual Maragall, com el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, consideren que les sentències del Suprem no anul·len ni invaliden la llei d’educació ni la immersió lingüística. Maragall ha dit que les tres sentències del Tribunal Suprem no anul·laran ni modificaran la immersió. I Pujol ha dit que la sentència és de caràcter interpretatiu i que apel·la a la sentència del Constitucional sobre l’estatut, que no eliminava ni modificava els articles referents al model educatiu del Principat.

Oriol Pujol ha acceptat que no havien pogut estudiar la sentència plenament, però ha tret ferro a la sentència perquè considera que afecta només a tres casos en un context d’un milió cent mil alumnes en període d’escolarització obligatòria. Pujol ha remarcat que el Suprem només es pronuncia sobre tres casos concrets, on es podria estar produint una mala aplicació de la llei, però no qüestiona el model en general. Pujol ha advertit que el futur govern de CiU no renunciarà al model d’immersió i continuarà desplegant la llei d’educació. Maragall, per la seva banda, ha conclòs que ‘el català continuarà essent la llengua vehicular de l’educació a casa nostra’.

El punt de vista de Pujol i Maragall, que han parlat pocs minuts abans de l’anunci de l’acord entre CiU i PSC per a la investidura de Mas, contrasta amb el d’Iniciativa, Esquerra i Solidaritat, que sí que consideren que aquestes sentències afecten directament la immersió lingüística i exigeixen a la Generalitat l’adaptació del model a la nova situació legal.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any