López Tena: ‘El govern ha de decidir si comet un delicte o substitueix la legalitat constitucional’

  • Solidaritat demana a la Generalitat que no acati la sentència · Considera que ha arribat el moment de decidir entre l'estat propi o el pacte amb Espanya i la liquidació del model educatiu

VilaWeb
Redacció
22.12.2010 - 19:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de Solidaritat Catalana, Alfons López Tena, ha explicat que la sentència obliga la Generalitat a adaptar el cos legislatiu per aplicar els preceptes del Tribunal Constitucional espanyol en matèria d’immersió lingüística. Això porta, segons López Tena, a haver de prendre una decisió: acatar la sentència d’avui o no fer-ho. ‘Si no ho fa, es pot cometre un delicte o prendre la decisió de substituir la legalitat constitucional vigent per una de nova amb la creació d’un estat propi’.

Segons el diputat de Solidaritat, ‘en l’àmbit d’ensenyament, la sentència del Constitucional de juliol no anul·lava cap article, però garantia el dret d’elecció de llengua dels pares dels alumnes’. La sentència publicada avui ‘anul·la les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que protegien la immersió i declara el dret a rebre educació en castellà durant tot el procés educatiu’.

‘La immersió s’ha acabat i Catalunya té dues opcions i Mas haurà d’escollir entre si l’acata o no i, per tant, si comet un delicte o si substitueix la legalitat constitucional actual per una de nova declarant la independència i creant un govern de transició.’ Segons López Tena, ‘les sentències com la d’avui són la conseqüència de la del TC sobre l’estatut. A partir d’ara, qualsevol persona que consideri que no es respecte el seu dret a rebre educació en castellà podrà denunciar el govern o les persones amb càrrecs de responsabilitat educativa per desacatament d’una sentència dictada pel TS.’

Per la seva banda, el també diputat Uriel Bertran, ha explicat a VilaWeb que la formació independentista demana a la Generalitat que no acati la sentència i aposti per mantenir el model d’immersió lingüística actual. Bertran afirma que ha arribat el moment de decidir entre un estat propi que protegeixi el model d’immersió en català i el pacte amb Espanya que és demostrat que comporta la desaparició del model educatiu. Solidaritat demana a Mas que demà exposi en el discurs d’investidura la seva decisió de no complir la sentència del Tribunal Suprem espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any