Polèmica per la constitució de la mesa

  • ICV i ERC no entren a la mesa i diuen que hi ha un pacte entre CiU i PP per a assegurar la investidura de Mas

VilaWeb
Redacció
16.12.2010 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Iniciativa i Esquerra han coincidit avui criticar CiU pel fet que el PP mantingui la secretaria a la mesa del parlament i que cap d’aquests dos grups no hi sigui. El secretari general d’ICV i parlamentari del grup ICV-EUiA, Joan Herrera, ha alertat que pot ser un senyal de la legislatura i ‘és tenir un dels parlaments més plurals de la història amb una de les meses menys plurals’. Ha recordat que hi havia una proposta per garantir aquesta pluralitat, però ha lamentat que aquesta no s’ha tingut en compte. Herrera ha lamentat que CiU amb el 38% dels vots tingui el 58% de la mesa. ‘Ens trobem que el Parlament amb més pluralitat de la història té una de les meses menys plurals de la història’, ha apuntat, al temps que ha avisat que el seu partit pren nota.

Per la seva part, la portaveu d’ERC al Parlament, Anna Simó, ha declara que s’havia evidenciat el primer gest de CiU de la legislatura, amb una distribució dels diputats a l’hemicicle pactada pel PP de Catalunya i amb una primera secretaria que consideren que ha cedit CiU al PP. ‘Entre PP i ERC, CiU ha triat Partit Popular’, ha dit Simó, i ha recordat que els republicans van demanar a CiU que reflectís la pluralitat del parlament a la mesa.

Pel diputat de CiU Jordi Cuminal, aquests arguments són un intent d’Esquerra i ICV de fer reaparèixer ‘el fantasma de CiU-PP’. ‘Els grups amb més representació electoral són els que ocupen els llocs a la mesa’, ha declarat a VilaWeb.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any