Exposició de Reme Tomas al Museu Segrelles

  • L'exposició s'inaugurarà el dissabte dia 18 de desembre a les 12’00 hores i podrà ser visitada al costat de la col·lecció antològica de Segrelles exposada permanentment en el seu Museu del Pintor Josep Segrelles a Albaida.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.12.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

 

 

 

Reme Tomás exposarà els seus treballs en terracota, dins de la commemoració del 125 aniversari de Segrelles, en la Casa Museu del Pintor Segrelles a Albaida .
A més del bust de l’il·lustrador universal i alguna altra peça singular, cal destacar d’aquesta exposició que quedarà integrada totalment en la decoració de la casa del pintor, els Set Pecats Capitals de Segrelles. Són set interpretacions escultòriques, set nous punts de vista, set recreacions amb les quals podrem descobrir i gaudir de cada obra, del detall de cada figura a partir de la iconografia pròpia dels treballs il·lustratius de Segrelles, a través de la tridimensionalitat que ofereixen les escultures.
L’exposició d’escultures de Reme Tomás, estarà acompanyada amb fotografies en alta resolució de les aquarel·les dels Set Pecats Capitals de Segrelles, així com el comentari de cada Pecat Capital amb el propòsit d’oferir una exposició didàctica amb contingut pedagògic per a aprofundir en aquest apassionant tema amb l’ajuda de les pintures de Segrelles i les escultures d’elles emanades per Reme Tomás.
No és casualitat que es presenten aquestes terracotes en la Casa Museu del Pintor José Segrelles. Més aviat és l’ocasió i el moment de poder-ho dur a terme en aquest lloc tan emblemàtic per a qualsevol artista albaidense, crescut sempre a l’ombra de *Segrelles. Però ho és a més perquè estan inspirades, creades i recreades a partir de la iconografia segrellista. Com a afegiment, durant els dos últims anys, Reme Tomás s’ha estat ocupant de tot el disseny gràfic entorn del 125 aniversari del naixement de José *Segrelles, els llibres, “J. Segrelles Il•lustrador Universal” editat pel IEVA; “Els Mil i una nits de *Segrelles”, editat per Caixa Ontinyet, així com el quadern didàctic de l’exposició. Els tríptics, els cartells, de les exposicions i actes celebrats en la Casa Museu *Segrelles durant enguany, com la de Cartells Valencians, *Segrelles i Vte. Blasco Ibáñez; Música per a Segrelles, etc, de tot la qual cosa, trobarem una mostra durant aquesta exposició.
Després d’una dilatada carrera com a pintora, cartellista i il·lustradora del que podem trobar detall en el seu blog www.remetomas.com, en una constant recerca d’un univers propi i original a la manera dels artistes renaixentistes, Reme Tomás ens presenta una nova faceta vinculada amb les Belles arts i concretament amb l’escultura. Aquesta exposició significa per tant  el cim del seu personal i artística dedicació a l’art en general i a Segrelles en particular en el gràfic i el plàstic.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any