Ciutadans proposa que els vots en blanc es converteixin en escons buits

VilaWeb
Redacció
11.11.2010 - 11:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ciutadans proposarà, en la legislatura vinent, que la futura llei electoral catalans prevegui que els vots en blanc es comptabilitzin com si fossin un partit i es converteixin en els escons buits que els corresponguin. la candidatura d’Albert Rivera també proposarà que el vot valgui el mateix a tot el territori i que s’incloguin llistes obertes.

A les eleccions principatines del 2006 es van comptar 60.244 vots en blanc, la majoria concentrats a la circumscripció de Barcelona (45.558), mentre que a Girona van obtenir 5.516 suports, 4.166 a Girona i 5.004 a Tarragona. La mesura que ara proposa Ciutadans és similar a la d’Escons insubmisos, que en les passades eleccions van obtenir 6.922 vots; i a Escons en blanc, que es presenten als comicis d’enguany.

Ciutadans defensa també que el mandat del president de la Generalitat i d’altres alts càrrecs, com el president del Parlament i els consellers, es limiti a un màxim de dues legislatures. Proposa que es redueixi en un 50% el límit legal per a les despeses electorals dels partits, i aposta perquè es facin públiques totes les donacions realitzades a partits polítics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any