La Fiscalia estudia denunciar el grup de música neonazi que va actuar dissabte a Sabadell

  • La banda de RAC (rock contra el comunisme) Batallón de Castigo va actuar a la sala ‘The klap’, antiga ‘La botellita’ en un concert que va acabar amb prop de 200 caps rapats identificats i amb la banda, probablement, denunciada per apología del nazisme i incitació a l'odi.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.11.2010 - 16:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup, que va ser telonejat per ‘Más que palabras’ (veure vídeo del concert de dissabte) i és referència arreu de l’Estat per a l’extrema dreta, està encapçalat per Eduardo Clavero, membre del grupuscle neonazi Alianza Nacional (AN) i amb antecedents per homicidi. Clavero va assassinar un jove de 19 anys de Madrid el 1990: va ingressar a la presó d’Alcalà II el 1992 i va sortir el 1998 sense haver complert la totalitat de la pena. Es dona la circumstància que Pedro Cuevas, assassí de Guillem Agulló, milita al mateix partit ultradretà.

Tot i no haver-se fet públic i no haver trascendit a cap mitjà de comunicació, Vilaweb Sabadell ha pogut saber que fruit de la intervenció judicial, la fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació estaria enllestint una denúncia per incitació a l’odi contra els membres del grup BDG, com ja va fer amb els membres del grup RAC ‘Hijos del Odio’, quan  el passat 7 de juny els Mossos d’Esquadra detenien a diferents localitats catalanes els quatre integrants d’aquest grup per apologia del nazisme i homofòbia, un dels quals, Luis Alberto P.L., de 22, era veí de Sabadell; Segons informà la policia catalana, el grup tenia lletres de cançons que presumptament fomentaven l’odi i la discriminació contra homosexuals, jueus i altres grups socials, i enaltien el règim nazi, que difonien en concerts en directe, Internet i CDs. Lletres com “Enfermos mentales a la cámara de gas” dedicada als homosexuals, conté frases com “ha llegado ya su fin, les vamos a destruir“.

Batallón de Castigo va formar-se a mitjans de 1991 a la presó d’Alcalá II. Eduardo Clavero hi va entrar condemnat per la mort d’Alejandro Arruñada Sánchez, de 19 anys, produïda a causa d’una punyalada al cor que Clavero li va inflingir quan tenia la mateixa edat que la víctima. En els darrers temps, fonts antifeixistes de Málaga, ciutat natal de Clavero, el situen fora de l’òrbita de Alianza Nacional, formació que hauria abandonat a finals de 2008, segons un comunicat emès per la formació ultra en la qual ‘no se li retreu res’. Les mateixes fonts afirmen que des de llavors fins ara es tenia poca informació de la seva activitat política i estava pràcticament desaparegut.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any