El documental sobre la lluita de Pasqual Maragall contra l’Alzheimer s’estrena a Sant Sebastià

  • El film 'Bicicleta, cullera, poma' és dirigit pel periodista Carles Bosch

VilaWeb
Redacció
19.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una de les estrenes més esperades del Festival de Cinema Internacional de Sant Sebastià, tot i que fora de competició, és ‘Bicicleta, cullera, poma‘ (‘trailer‘), del periodista Carles Bosch, que capta el dia a dia de l’ex-president de la Generalitat i ex-batlle de Barcelona Pasqual Maragall, la seva família i els metges que l’atenen des que se li va diagnosticar que tenia Alzheimer. El film, que es podrà veure al nostre país a partir de l’1 d’octubre, s’ha estrenat dos dies abans del Dia Mundial de l’Alzheimer, una malaltia degenerativa del sistema nerviós central que afecta vint-i-cinc milions de persones al món.

El 20 d’octubre de 2007, Pasqual Maragall va anunciar públicament que tenia Alzheimer i va començar una lluita contra la malaltia que aquest documental segueix des del primer moment. Hi apareixen les visites al neuròleg, escenes familiars a la masia de Rupià, la celebració de la victòria de Barack Obama a la seu del Partit Demòcrata de Nova York i reunions del patronat de la Fundació Pasqual Maragall per a la Investigació sobre l’Alzheimer, que impulsa el centre de recerca i assistència Barcelona Beta.

Bicicleta, cullera, poma‘, tres paraules que es fan servir en l’exploració clínica de la memòria a curt termini, és una aproximació a la malaltia d’Alzheimer que aborda tant la perspectiva científica com els aspectes humans i emocionals que caracteritzen l’etapa posterior al diagnòstic.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any