Ferran Adrià obre amb èxit a Harvard un curs sobre ciència i cuina

  • El curs, que durarà fins el 30 de novembre, és una oferta de la Universitat de Harvard i de la Fundació Alícia

VilaWeb
Redacció
09.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Fins fa deu anys els cuiners i els científics no es parlaven. Això és increïble, perquè un ou ferrat és ciència pura’, diu Ferran Adrià, que va obrir el curs ‘Science and Cooking: From Haute Cuisine to the Science of Soft Matter‘, sobre ciència i cuina, proposat per la Universitat de Harvard i la Fundació Alícia. L’aula era plena de gom a gom. En aquest curs, que durarà fins el 30 de novembre, hi intervindran cinc cuiners catalans més: Carme Ruscalleda, Joan Roca, Nando Jubany, Carles Tejedor i Enric Rovira, al costat de cuiners nord-americans i de científics d’aquesta universitat d’elit.

En la conferència inaugural Ferran Adrià va sorprendre el públic amb algunes de les tècniques que ha inventat i divulgat des del Bulli, com ara l’esferificació (per a aconseguir boles líquides protegides per un tel lleuger i flexible). A més, va dir, la fundació que es constituirà el 2012 i que transformarà el Bulli en un centre de creació culinària, publicarà a internet els plats que s’hi inventin durant el dia, amb la idea de construir una mena d’enciclopèdia del saber gastronòmic del segle XXI.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any