El propietari de Trui, en llibertat amb fiança de 15.000 euros

  • És encausat de frau i falsedat documental dins el cas Passarel·la · Ja s'han fet setze detencions en aquesta operació

VilaWeb
Redacció
22.07.2010 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El propietari del grup Trui Espectacles, Miquel Jaume, fou alliberat amb una fiança de 15.000 euros ahir després de declarar durant més de tres hores al jutge, que li imputaels delictes de falsedat en document mercantil, suborn i frau. Jaume fou detingut ahir després que la policia escorcollés les oficines de trui Espectacles dins el marc de l’operació Passarel·la, que investiga una presumpta trama corruptiva vinculada a l’Institut Balear de Turisme (Ibatur) en l’època del govern de Jaume Matas. El propietari de Trui és un dels empresaris més coneguts i importants de Mallorca dins el sector de l’espectacle.

L’operació, oberta pel jutge Juan Ignacio Lope Sola, investiga si Ibatur afavoria deliberadament el grup Trui i l’empresa Feria Service. De fet, Trui absorbí Feria Service l’any 2004 i, segons les investigacions, totes dues empreses van guanyar pràcticament tots els concursos de contractes d’Ibatur mentre governà Jaume Matas. Aquestes empreses també haurien muntat, contractades pel govern a traves d’un concurs públic, els expositors de les Illes a diverses fires turístiques com Fitur (Madrid), ITB (Berlín) i World Travel Market (Londres).

D’altra banda, el nom de Feria Service ja havia aparegut relacionat amb una altra de les empreses investigades en el cas Ibatur, Over Marketing, que, a la vegada, és al sumari del cas Gürtel. Amb aquesta nova detenció, ja se n’han fet setze en aquesta operació. De fet, el jutge envià ahir a la presó Juan Carlos Alia, ex-gerent d’Ibatur, que es trobava en llibertat sota fiança de 30.000 euros per la seva implicació en el cas. Se li imputen delictes de malbaratament de fons públics i contra la hisenda pública.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any