Zubizarreta, nou secretari tècnic

  • Cruyff retorna l'insígnia de president d'honor · Guillermo Amor serà el nou director tècnic del futbol base

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.07.2010 - 18:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’endemà del relleu cordial, el nou president del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha començat a prendre les primeres decisions. Després que la nova junta suspengués ahir Cruyff de president d’honor, perquè la figura no és als estatuts. De fet, Cruyff ha anat avui, per sorpresa del Rosell, a les oficines del club per a retornar l’insígnia que l’acredita com a president d’honor. També avui s’han anunciat oficialment nous càrrecs de pes: l’ex-porter blaugrana, Andoni Zubizarreta, és el nou secretari tècnic en substitució de Txiki Begiristain; Antoni Rossich substitueix Joan Oliver a la direcció general; i el també ex-jugador del Barça, Guillermo Amor, és el nou director tècnic del futbol base.

Rosell diu que cal canviar primer els estatuts perquè Cruyff pugui ser president d’honor

Un cop Cruyff va haver retornat ahir l’insígnia, Rosell va detallar els passos que caldria fer perquè Cruyff recuperés aquest reconeixement. El primer, en la propera assemblea de compromissaris, on es votarà un canvi estatutari que incorpori el càrrec de president d’honor. I segon, en la mateixa assemblea es votarà si es vol que sigui Johan Cruyff, el president d’honor. Segons el nou secretari i portaveu de la junta, Antoni Freixa, d’aquesta manera es vol donar caràcter jurídic a la figura, que de moment queda suspesa.

Per la seva banda, el director general sortint, Joan Oliver, rebrà una indemnització de 850.000 euros després de fer-se efectiva una baixa negociada. El relleu és Antoni Rossich, conseller delegat de la divisió internacional del Grupo Planeta.

Ramon Alexanko tampoc continuarà com a director de futbol base, si bé encara no s’ha fet públic el substitut.

L’atenció tècnica se centra ara a garantir la continuïtat de Josep Guardiola, perquè només hi ha el compromís verbal per un any. Rosell treballa per ampliar el contracte a dues temporades o tres.

Presentada la querella contra Laporta

Durant l’acte de relleu a la presidència, Rosell va agrair la tasca feta per Laporta. El nou president, amb tot, ja ha presentat una demanda personal contra Laporta, que l’acusava en un llibre de cobrar comissió per la contractació de Ronaldinho.

La nova junta presidida per Rosell també ha encarregat auditories per ‘analitzar en profunditat l’estat real del club en l’aspecte econòmic, laboral i jurídic’, que es faran públiques aquest mateix mes de juliol. Precisament abans-d’ahir es va saber que Joan Laporta va tancar el seu últim exercici econòmic amb un benefici net d’onze milions, una xifra rècord.

Rosell també ha aturat un crèdit sol·licitat per Laporta i negocia amb una empresa disposada a pagar vint-i-dos milions per publicitar-se a la samarreta.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any