La veu dels músics

  • Els alumnes del Conservatori de Grau Mitjà reivindiquen ‘un conservatori digne’

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.06.2010 - 09:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir els alumnes de l’Orquestra Simfònica del Conservatori de Grau Mitjà de Sabadell van fer sentir la seva veu al concert de cloenda que es va fer a l’auditori de Caixa Sabadell. Tots els integrants de la formació van pujar a dalt de l’escenari per interpretar la primera simfonia de Beethoven i van aprofitar l’ocasió per manifestar el seu descontentament amb algunes de les polítiques que regeixen el funcionament d’aquest organisme.

Tots els músics van sortir a l’escenari amb uns adhesius amb el lema ‘Volem un conservatori digne’. La iniciativa sorgida d’entre els alumnes rep el ple suport de l’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes), que ‘destaca i agraeix la idea’, i assenyala que aquesta ‘demostra el seu inconformisme amb la situació actual’.

Tant el col·lectiu de mares i pares com els representants dels alumnes, ja han mogut fitxa per començar a forçar un canvi. I és que després d’un curs amb diverses polèmiques sobre la taula com el futur del projecte de ‘La Ciutat de la Música’, la seguretat de l’edifici de la Casa Brutau, o bé l’adequació d’un tercer edifici per al conservatori i diverses reunions amb la regidoria de l’Ajuntament, sembla que els canvis comencen a prendre forma.

El primer pas ha estat l’obtenció d’una ubicació complementària per al curs vinent, a l’anitga escola Carme Simó. Amb el nou edifici es pretén reduir la dispersió geogràfica dels edificis usats aquest any i habilitar noves aules en millors condicions que les actuals.

Tot i així, encara queden algunes assignatures pendents que l’administració del Conservatori Municipal ha de solventar com la millora de la comunicació entre alumnat, professorat i famílies. És per això que els futurs músics de la ciutat fan sentir aquest cop la seva veu.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any