Catalunya Ràdio es podrà continuar escoltant de moment al País Valencià

  • Avui s'acaba el termini que el govern valencià va donar a Acció Cultural per tancar les emissions · L'entitat les manté, però ofereix al Consell d'arribar a un pacte

VilaWeb
Redacció
18.05.2010 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’acaba el termini que la Generalitat Valenciana va donar a Acció Cultural del País Valencià perquè tanqués les emissions de Catalunya Ràdio mitjançant els seus repetidors. En la junta directiva d’ahir, l’entitat va decidir de mantenir les emissions, però ofereix al govern la possibilitat de solucionar el conflicte de forma dialogada, pactant la manera de posar ordre a les emissions radiofòniques al País Valencià. ACPV també emplaça el govern valencià i el català a arribar a un acord que permeti les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià i les de Ràdio 9 al Principat.

A diferència del conflicte pel tancament de les emissions de TV3 al País Valencià, en el cas de Catalunya Ràdio no hi ha pas cap complexitat tecnològica, com passa amb la limitació i adjudicació de canals de múltiplex de TDT. A part de les converses que hi pogués haver entre ambdós governs per una reciprocitat entre Catalunya Ràdio i Canal 9, tal com demana ACPV, l’entitat proposaria al Consell la introducció d’un criteri de diferència entre ràdios privades amb un interès comercial i ràdios d’interès públic a l’hora de reordenar l’espai radiofònic valencià.

El govern valencià va amenaçar de tancar forçosament les emissions de Catalunya Ràdio si no ho feia Acció Cultural i d’aplicar sancions econòmiques a l’entitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any