Els Tossals de Torregrossa ja compten amb un recorregut per fer a peu o en bicicleta

  • Una bicicletada serveix per inaugurar la senyalització d'aquest espai natural

VilaWeb
Miquel Bresolí
04.05.2010 - 08:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els cinc Tossals de Margalef ja es troben units per un recorregut que a més de senyalitzar una ruta, que es pot fer a peu o en bicicleta, també compta amb informació de l’entorn natural. Una altra ruta senyalitzada permet descobrir el Tossal de l’Infern que, amb els anteriors, conformen l’Espai d’Interès Natural dels Tossals de Torregrossa.

Per celebrar-ho aquest diumenge, dia 2, s’ha organitzat una bicicletada des de Torregrossa, on hi han participat prop de 150 persones, que han refet forces amb una xocolatada, i el lliurament d’un parell de mussols i un xoriguer.

La bicicletada ha sortit de davant de les Piscines Municipals de Torregrossa per encarar-se cap a Margalef. Pel camí s’ha fet una aturada a les instal·lacions de Pedrol Fruits, on s’ha esmorzat amb xocolata desfeta i coca. Entre els participants de la bicicletada hi era Joan Farré, director territorial de Medi Ambient a Lleida, que ha recordat la singularitat dels Tossals de Torregrossa, com Espai d’Interès Natural, dins del Pla d’Urgell. Farré ha explicat que mostren un tipus de paisatge que ha desaparegut però que era l’habitual a la comarca fins l’arribada dels Canals d’Urgell.

Per la seva part Mercè Teixidó, regidora d’Educació, ha explicat, com també ha esmentat Farré, la implicació de la comunitat educativa de Torregrossa amb el projecte, mitjançant unes xerrades informatives a l’Escola La Bassa, per sensibilitzar als més joves dels valors naturals de l’espai.

Per la seva part Llorenç Reig, alcalde de Torregrossa, ha agraït al del Club Ciclista de Torregrossa en la supervisió del recorregut marcat i l’organtizació de la bicicletada . El president d’aquesta entitat, Carles Capell, ha explicat que el “90% dels camins (que conformen el recorregut) són de terra”.

Fauna salvatge

En el mateix acte s’han lliurat dos mussols i un xoriguer provinents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent. Olga Nicolàs, veterinària de Vallcalent, ha destacat la importància de que els assistents hagin pogut veure de prop aus autòctones de la zona, tot esperant que serveixi per sensibilitzar-se envers la seva protecció.

Per la seva part Cristina Martí, l’enginyera que ha supervisat tot el projecte de la ruta, ha dit que era un recorregut ciclista de nivell baix, ideal per a famílies.

Natura i història

El recorregut permet veure vegetació semiàrida i ocells esteparis, a diferents vestigis arqueològics que van de l’Edat del Bronze a l’època medieval.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Torregrossa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any