Escorcollen la casa del periodista que va publicar detalls de l’iPhone 4G

  • El portal Gizmodo va revelar fotos i trets del prototip que un enginyer d'Apple es va deixar en un bar californià

VilaWeb
Redacció
27.04.2010 - 11:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia de San Mateo (Califòrnia) va escorcollar divendres el pis de Jason Chen, el redactor del portal Gizmodo que va signar la notícia, amb fotografies i detalls, d’un prototip del nou iPhone 4G. Fa poc més d’una setmana, Gizmodo va aconseguir-lo en una història rocambolesca: un dels enginyers d’Apple, Gray Powell, es va descuidar un prototip del nou iPhone en un bar de Redwood City (Califòrnia). Un client se’n va adonar i, veient que l’enginyer no tornava a cercar-lo, va vendre’l per cinc mil dòlars a Gizmodo.

Jason Chen mateix ha explicat que la policia li havia confiscat, entre més material, quatre ordinadors i dos servidors, complint diligències de la investigació judicial del cas, però Gizmodo ha protestat per aquesta violació de domicili. El jutge californià que s’ocupa del cas pot acusar el venedor de l’aparell trobat de robatori d’un objecte per a obtenir-ne un benefici. Gizmodo també pot ser acusada d’haver violat la llei.

Apple es va afanyar a reclamar als responsables de la web de tornar el prototip d’iPhone 4G, per més que Gizmodo ja n’hagués fet una dissecció. El possible nou iPhone, que es presentarà segurament el mes de juny a San Francisco, és una mica més petit que no l’actual, però amb una pantalla de més resolució, amb uns components més petits i una bateria més grossa que n’augmentarà l’autonomia. També té una càmera frontal, segurament preparada per a videoconferència, i una càmera de vídeo i foto amb flaix, amb una lent de més qualitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any