Claudio Zulián, Premi Nacional de Cinema per ‘A través del Carmel’

  • Pere Secorun rep el premi d'Audiovisual pel programa 'Thalassa'

VilaWeb
Redacció
21.04.2010 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha distingit amb el Premi Nacional de Cinema Claudio Zulián per ‘A través del Carmel‘, i amb el Premi Nacional d’Audiovisual, Pere Secorun, pel programa de televisió ‘Thalassa‘. De Zulián, el jurat en subratlla que ‘en un únic pla-seqüència de noranta minuts’ hagi donat veu ‘a més de dues-centes persones que van viure de prop l’esllavissada de les obres del metro’. I de Secorún, en valora la capacitat de ‘demostrar cada setmana, durant aquests últims vint anys que és possible de fer televisió d’alta qualitat i aconseguir espectadors fidels’.

Premi Nacional de Cinema

El jurat, format per algunes personalitats de la cultura catalana, recalca que a ‘A través del Carmel’, ‘la memòria sobre el passat conviu amb el batec de la vida, el present i els anhels del futur, en un testimoni vibrant i emocionant de la ciutat’. El documental de Claudio Zulián acosta l’espectador una tarda qualsevol al barri del Carmel, on el gener del 2005 una esllavissada, deguda a les obres de la línia 5 del metro, va deixar veïns del barri sense casa.

Premi Nacional d’Audiovisual

Dirigit per Pere Secorún, el programa ‘Thalassa’ va començar a emetre’s el setembre del 1989, el mateix moment que s’inaugurava el Canal 33 de Televisió de Catalunya. Durant tots aquests anys, recorda el CoNCA, ‘Thalassa’ ha estat un programa capdavanter en el tractament de qüestions sobre medi, amb coherència temàtica i d’estil. A més, valora que el públic l’hagi premiat amb un suport continuat, amb què ‘Thalassa’ ha esdevingut un clàssic de la televisió del país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any