Matas declara en una altra sala del jutjat per les sospites d’espionatge denunciades per l’advocat

  • L'ex-president continua el llarg interrogatori pel cas Palma Arena

VilaWeb
Redacció
25.03.2010 - 12:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge encarregat del cas Palma Arena ha interromput al matí la declaració de l’ex-president Jaume Matas per la sospita de micròfons ocults i ha fet canviar la sala de vistes per evitar filtracions. De fet, l’advocat, Rafel Perera, li ho havia demanat, per temor que no hi hagués càmeres i micròfons a la sala, en vist que ahir les declaracions de l’ex-president balear es van publicar molt de seguida. Després de declarar ahir durant sis hores, avui continua declarant pel cas Palma Arena de presumpta corrupció.

Matas va atribuir ahir a l’ex-director general d’Esports, José Luis ‘Pepote’ Ballester, la responsabilitat de les decisions preses en les reunions de la Fundació Illesport, en què el govern participava econòmicament a través del consorci constituït per a construir el velòdrom Palma Arena. Durant la declaració al jutjat Matas va provar de justificar l’augment de les seves propietats i de deslligar-lo de la desviació de diners públics en la construcció del velòdrom. Entre més coses, va explicar que Ballester havia contractat el primer arquitecte del Palma Arena, Ralph Schürmann, després substituït pels germans Luis i Jaime García-Ruiz, que, segons les investigacions, van cobrar nou milions d’euros. Va justificar el fet de deixar les decisions a mans de Ballester perquè, com a president, tenia moltes ocupacions i havia d’anar a molts actes.

L’advocat de Matas va dir que presentaria un recurs de nul·litat contra les proves incorporades ahir, unes converses telefòniques entre els encausats, enregistrades per ordre judicial aquests últims mesos. Segons ell, les converses s’han d’eliminar del sumari perquè només podia comunicar-se via telefònica amb els encausats i perquè eren ‘professionals’: ‘Pel fet de viure fora de Mallorca, l’únic mitjà de comunicació possible que he tingut [amb els encausats] ha estat per telèfon o per correu electrònic. He comprovat que hi ha trucades fetes des del meu despatx, al meu despatx, des del meu mòbil i al meu mòbil durant aquest temps.’

Ahir també havia de declarar la muller de Matas, Maite Areal, encausada en el cas Palma Arena, però no va voler dir res al jutge.

Reus nega que hagi estat el testaferro de Matas

En la seva declaració, el conseller d’Obres Públiques durant el primer govern de Matas, Bartomeu Reus, va negar que hagués estat mai testaferro de l’ex-president. Segons que va dir, el pis de Madrid, també sota investigació judicial pel cas Palma Arena, era de la seva propietat i no pas de Matas. Per Reus, la relació de Matas amb el pis és de llogater. El pis figura formalment a nom de Reus, que segons l’Institut Armat és testaferro de Matas. Ara, per més que segons els documents la família Matas pagui 2.500 euros pel lloguer del pis, el jutge investiga si Matas i la seva muller no en són els propietaris reals.

En tot cas, la declaració de Reus es contradiu amb la del cunyat de Matas i ex-tresorer del PP balear, Fernando Areal, que abans-d’ahir va dir al jutge que havia pagat 100.000 euros que li havia donat la seva germana, i muller de Matas, en concepte de fiança pel pis. Un cop acabada la declaració, Reus ha sortit en llibertat sense caucions de cap mena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any