Morcillo i García Benau aspiren avui al rectorat de la UV

  • Furió i Soler fan una crida a la participació però refusen de donar suport a cap dels dos candidats

VilaWeb
Redacció
09.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’una intensa primera volta electoral que trencà la majoria de pronòstics, els dos candidats més votats, Maria Antònia García-Benau i Esteban Morcillo, tornen a encarar-se a les urnes. La comunitat universitària de la Universitat de València decideix avui el rector per als pròxims quatre anys. Morcillo, vencedor a la primera volta i de perfil clarament continuista, parteix com a favorit, però és força imprevisible el vot que pugui recollir García-Benau, que ja va sorprendre obtenint el 23% dels vots, quan ningú no hi comptava.

García-Benau ha explicat a VilaWeb que la seva aspiració ‘ha estat sempre la de guanyar, des de la primera volta’ i ha atribuït els suports rebuts al fet que  la seva candidatura ‘és una proposta de canvi’. De fet, per García-Benau recorda que la candidatura de Morcillo és continuïsta, ‘ja ha governat i avui la Universitat escull entre dues concepcions molt distintes’.

La doctora també respon a les veus que atribueixen el seu èxit al vot femení argüint que aquesta és una anàlisi fal·laç i que ‘una afirmació com aquesta devalua la candidatura’. ‘No dubte que la nostra aposta per la feminització de la política i pel disseny de polítiques d’igualtat creïbles ha atret aquest vot’, explica, però diu que del que es tracta ‘és d’aplicar polítiques i innovar i de seguir essent pioners en la lluita per la igualtat’, amb independència del gènere de cadascú.

Furió i Soler refusen de donar suport a cap de les dues candidatures

Els dos candidats eliminats, Antoni Furió i Vicent Soler, han fet una crida a la participació, però han refusat de donar suport a cap de les dues candidatures. ‘Es tracta de preservar el bon que que hem deixat per a una nova candidatura d’ací a quatre anys’, ha explicat Furió a VilaWeb, que advoca per fer ‘una única candidatura integradora progressista i valencianista’. ‘Soler i jo sumem molts vots junts’, diu, i assegura que treballarà per a fer possible aquesta candidatura, la qual, matisa, ‘hauria de ser encapçalada per una cara nova’. Furió va obtenir un 21,67% dels vots a la primera ronda i fins a l’últim moment no es va saber si passava o no per damunt de García-Benau per a competir a la següent volta.

Soler, per la seva banda, que va rebre el 18,43% de suports, ha explicat a VilaWeb que després de diverses converses amb la resta de candidats ha decidit no donar suport ni a Morcillo ni a García-Benau ‘perquè cap d’aquestes dues propostes no s’ajusta al projecte que jo defensava’. Pel que fa a una candidatura d’ací a quatre anys es mostra prudent i es limita a dir que tot és obert i que ara cal obrir una ‘reflexió profunda per a aprendre la lliçó i entendre els molts errors que s’han fet.’

Les urnes s’obren a les deu del matí i es tancaran, novament, a les sis de la vesprada. Igual que en la primera volta, a partir de les nou del vespre es coneixeran els resultats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any