VerdCel homenatja Raimon amb ‘Petjades’

  • El disc es presenta demà a Barcelona

VilaWeb
Redacció
05.03.2010 - 15:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Verdcel publica el tercer treball discogràfic, ‘Petjades’, un disc que versiona quinze cançons de Raimon i que vol ser ‘un homenatge a l’ofici de fer cançons’, segons que diu el cantant del grup, Alfons Olmo. ‘Petjades’ no és només un disc; també conté un còmic que repassa els moments més importants de la vida de Raimon, dos documentals inèdits sobre el cantant i un curtmetratge. El projecte, del qual se’n va poder fer un tast a la Universitat d’Alacant a principi de febrer, es presenta demà a la sala Luz de Gas de Barcelona en un espectacle que combina música, elements teatrals i videoprojecció.

El grup d’Alcoi ha volgut retre homenatge a Raimon perquè ‘és el primer que s’escolta en català’ i perquè ‘és una persona que continua en actiu’. Olmo ha explicat la coherència del projecte amb la comparació entre ‘les petjades que es queden a la sorra o les petjades dels estels en el cel’ que són com ‘l’empremta que ell deixa en la cançó’. Tot sobre un d’un mateix eix: l’ofici de fer cançons.

Olmo explica que han volgut mantenir la personalitat i la ‘veu reconeixible’ de Verdcel i per aquest motiu, tot i que ‘s’han respectat les melodies principals i evidentment totes les lletres, s’han canviat estructures i harmonies’.

Gràcies a algunes trobades amb el cantautor, Raimon ha col·laborat directament en el projecte des del primer moment: ha intervingut en la tria de cançons i, fins i tot, en el títol del treball. Olmo ha assegurat que ‘és un privilegi viure la seva experiència dins la música’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any