Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  16.02.2010  13:12

València, primera ciutat del país amb Google Transit

Aquest servei, integrat a Google Maps, permet trobar les millors opcions de transport públic a l'àrea metropolitana

Men?ame
 

Des d'aquesta setmana, els ciutadans i visitants de l'àrea de València tenen una nova eina per trobar les millors rutes de transport públic per desplaçar-se. Google Transit, una aplicació integrada inicialment des de l'octubre de 2007 al servidor de mapes del cercador californià, s'ha activat a València. Transit permet als usuaris de saber quines opcions de transport públic hi ha d'un origen a una destinació, amb horaris, rutes i empreses prestadores del servei, i fins i tot temps aproximat del desplaçament.

En la iniciativa, que també es pot consultar al mòbil, Google ha treballat conjuntament amb l'Agència Valenciana de Mobilitat Metropolitana, l'Empresa Municipal de Transports de València i Metro València.

Google Transit

El servei Google Transit es va començar a conceptualitzar a Google el desembre de 2005, però no va ser fins el 3 d'octubre de 2007 quan va sortir del laboratori del cercador i es va integrar al seu servidor de mapes, amb una primera ciutat: Portland (Oregon, EUA). Dos anys i mig després, la llista de ciutats cobertes per Google Transit s'ha eixamplat enormement, amb centenars de ciutats dels EUA i el Canadà, l'Àsia, l'Àfrica, Austràlia i Europa.

Barcelona, sense Google Transit, sí que disposa d'una eina semblant a través del portal de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB): s'hi poden consultar rutes i recorreguts amb els serveis de metro i autobús.