Quatre eurodiputats faran d’observadors a les consultes

  • Són la gal·lesa Jill Evans, la flamenca Frieda Brepoels, el cors François Alfonsi, i el català Oriol Junqueras

VilaWeb
Redacció
10.12.2009 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els eurodiputats del grup Aliança Lliure Europea Jill Evans, del Plaid Cymru gal·lès; Frieda Brepoels, de la Nova Aliança Flamenca; François Alfonsi, del Partit de la Nació Corsa; i Oriol Junqueras, d’ERC, viatjaran aquest cap de setmana a Catalunya per a seguir de prop les consultes d’autodeterminació del 13-D. Junqueras, que ha estat qui ha convidat la resta d’europarlamentaris a participar com a observadors internacionals a les consultes, s’ha mostrat satisfet d’acollir polítics d’arreu perquè vegin ‘la democràcia en acció’ a Catalunya.

L’europarlamentària Jill Evans ha reclamat que, en una ‘Europa canviant’ com l’actual, es miri ‘més enllà del nivell dels estats membre’ i es fixi l’atenció en els pobles d’Europa. La gal·lesa ha qualificat el 13-D com un ‘dia històric’ i el cors Alfonsi ha volgut afegir que ‘aquests referèndums no només són importants per Catalunya sinó també per altres nacions i regions que reclamen el dret a ser consultats sobre el propi futur constitucional’.

El flamenc Brepoels, per la seva banda, ha considerat que les consultes del 13-D són ‘una victòria pel poder dels pobles’ i ha declarat el seu desig perquè ‘altres governs europeus que neguen al seu poble el dret a dir la seva aprenguin la lliçó’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any