El secretaris generals de CCOO i d’UGT donen suport a les consultes

  • Així ho expressen en un vídeo d'Osona Decideix que s'ha emès avui a Madrid en un acte de presentació de les consultes

VilaWeb
Redacció
25.11.2009 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les consultes del 13 de desembre continuen sumant adhesions, tal com palesen els suports expressats en la campanya Vull Votar de VilaWeb. Ara també compten amb els suport dels dos principals sindicats del país, tal com han expressat el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, i el d’UGT, Josep M. Álvarez, en un vídeo d’Osona Decideix que avui s’ha emès en un acte a Madrid de presentació de les consultes sobre la independència de Catalunya.

En el vídeo els dos líders sindicals valoren positivament la celebració de consultes. El secretari general d’UGT, Josep M. Álvarez ha dit: ‘És positiu que la gent pugui expressar les seves idees en plena llibertat’ i ha afegit que les consultes sobre la independència de Catalunya s’han de veure des d’una perspectiva de participació i integració. ‘La gent té dret a manifestar-se i a decidir’, ha conclòs.

Per la seva part, el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego ha dit que valoren positivament tot el que sigui aprofundir amb la democràcia i la participació ciutadana: ‘Entenem que la convocatòria de consultes és un element que permet que la ciutadania pugui participar i això és positiu’.

López Tena i Gabancho a Madrid

El director executiu d’Osona Decideix, Alfons López Tena, i l’escriptora Patrícia Gabancho han presentat avui a Madrid, davant els mitjans de comunicació espanyols i estrangers acreditats, les consultes sobre la independència de Catalunya que es faran el proper 13 de desembre a la comarca d’Osona.

Aquesta iniciativa respon a la voluntat d’Osona Decideix d’internacionalitzar la causa catalana i la seva aposta ‘per l’ús dels mitjans democràtics com els referèndums d’autodeterminació, universalment reconeguts pels organismes europeus i mundials, com a instrument de solució de conflictes’.

En aquests moments, són ja 34 els municipis osonencs que faran consultes sobre la independència de Catalunya el segon diumenge de desembre, el que representa que un 95% dels habitants empadronats a la comarca, majors de 16 anys i sigui quina sigui la seva nacionalitat, tindran dret de vot aquell dia.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any