El Bisaura Decideix es presenta amb una conferència de mans d’Alfons López Tena, Pep Musté i Ramon Vila-Abadal

  • Una seixantena de persones han assistit a l'acte aquest divendres

VilaWeb
Redacció
23.11.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest divendres El Bisaura Decideix, que comprèn els pobles de Montesquiu, Sant Quirze, Santa Maria, Sora i Vidrà, es va presentar amb una conferència a Sant Quirze. Els ponents, Alfons López Tena, Pep Musté i Ramon Vila-Abadal, van fer que el públic assistent marxés amb un bon gust de boca i molts van aprofitar per fer-se voluntaris i ajudar el dia 13. El primer a parlar va ser Musté, director executiu de El Bisaura Decideix, el qual va fer un recorregut per la lluita independentista que s’ha fet a Catalunya a finals del s.XX.Musté va afirmar que si aquesta consulta s’hagués volgut portar a terme ara fa uns deu anys la societat ho hagués titllat d’obra de “quatre eixelebrats”, en aquests moments, segons Musté, la societat ha canviat i no es pot considerar que aquesta lluita sigui cosa de poca gent.

Seguidament va parlar Ramon Vila-Abadal que va fer un repàs per la lluita nacionalista des del segle XIX al segle XX i va remarcar la importància de la llengua tot recordant les vegades que havia sigut trepitjada. També va fer esment que en algunes lletres de cançons populars s’hi reflecteix la queixa de la societat catalana i el reclam per la llibertat. Vila-Abadal va acabar la seva xerrada afirmant que si Catalunya es mereix ser lliure o no és cosa nostra i de si ens ho mereixem o no i va recordar unes paraules del canonge osonenc Jaume Collell “Poble que es mereix ser lliure, si no li donen, s’ho pren”.

Per la seva banda, Alfons López Tena va fer un discurs molt impactant i va comparar els polítics i la societat amb un plat d’ous amb cansalada “la gallina només hi col·labora, el porc hi posa la pell”. També va insistir en la feina ben feta que s’està fent, que equival a qualsevol altra consulta que es pugui fer des del govern o des de la Generalitat, com ara la de l’OTAN o la de l’Estatut, però amb unes diferències: sense diners, sense infraestructures i sense demanar el sí o el no, només el vot.

La comissió El Bisaura Decideix està molt contenta amb l’èxit d’aquesta conferència i ja té pensat fer-ne alguna altra per seguir informant i animant els bisaurencs i bisaurenques a votar el dia 13D.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any