Representants de cent municipis constitueixen una coordinadora per al referèndum del 13 de desembre

  • Els assistents a la reunió han aprovat uns objectius nacionals i han ratificat una comissió tècnica

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.10.2009 - 21:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cent comissions locals s’han constituït avui en el consell plenari de la coordinadora per la consulta sobre la independència amb la intenció de convocar un referèndum el dia 13 de desembre, tot i que potser no tots podran arribar a convocar-lo. A la reunió d’avui, que ha durant més de tres hores, s’han aprovat els ‘objectius nacionals’ i s’ha ratificat una comissió tècnica assessora que coordinarà el procés de preparació de la consulta al centenar d’aquests municipis, alguns amb el suport de l’ajuntament, i d’altres, sense.Al llistat de municipis que miraran de fer el referèndum el 13 de desembre hi ha Berga, les Borges Blanques, Tàrrega, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Farners, Solsona, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Entre el objectius del consell plenari hi ha el d’impulsar una consulta a nivell principatí en un futur, sempre que les consultes locals prèvies hagin tingut èxit de participació. Uriel Bertran, membre de la coordinadora i diputat d’Esquerra, ha declarat que ‘quan aquest procés avanci s’haurà d’apel·lar a la comunitat internacional perquè reconegui un referèndum vinculant d’independència política’. I ha assenyalat: ‘El nivell de participació del 13 de desembre serà determinant per demostrar que estem preparats per exercir el dret a l’autodeterminació’.

Durant la reunió, s’ha presentat un decàleg, basat en la consulta a Arenys, sobre les actuacions a dur a terme per a convocar el referèndum el 13 de desembre i al qual s’han sumat de cent comissions organitzadores locals, de les cent quaranta que hi han assistit.

Enllaços
VilaWeb TV: Osona Decideix demana observadors internacionals en les consultes del 13 de desembre| Arenys de Munt, la pel·lícula dels fets.
Vullvotar.cat ja supera les 11.000 adhesions.
Web de la coordinadora de les consultes.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any