Els batlles interessats a fer una consulta per la independència es reuniran el 3 d’octubre

  • Preveuen de fer-la en dates diferents · De moment hi ha una seixantena d'ajuntaments interessats

VilaWeb
Redacció
15.09.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Decidim.cat ha convocat per al 3 d’octubre una gran reunió de batlles perquè debatin l’estratègia per a convocar noves consultes municipals sobre la independència de Catalunya, com la d’Arenys de Munt. Ho ha confirmat a VilaWeb el portaveu de l’entitat, Jordi Fàbrega, que ha desmentit que la data dels referèndums fos el 6 de desembre, com s’ha fet córrer. ‘La data encara s’ha de de decidir i segurament n’hi haurà més d’una’, ha dit.Fàbrega, que és el batlle de Sant Pere de Torelló (Osona), delegat del govern a la Catalunya Central i president de l’Entesa pel Progrés Municipal (EPM), ha explicat que molts ajuntaments volien fer la consulta ‘com més aviat, millor’ i que la cosa més probable era que s’organitzessin per grups i que, en la reunió, que és oberta a tots els batlles interessats, s’establissin dues dates o tres per a fer els referèndums abans de final d’any.

De moment, hi ha una seixantena d’ajuntaments que s’han adreçat a Decidim.cat per informar-se sobre la manera de convocar un referèndum, però Fàbrega ha fet observar que la xifra era provisional. ‘Podria haver-n’hi molts més perquè, per exemple, sabem que a Osona i al Bages ja hi ha més d’una desena de consistoris per comarca que no s’han comptat, però que tenen intenció d’informar-se sobre la manera de fer el referèndum.’ Fàbrega, això sí, ha demanat ‘màxima seriositat i rigor’ per tal de fer aquest procés ordenadament i de la manera més formal possible.

Entre els ajuntaments que han avançat més el procés per a convocar la consulta hi ha Berga (Berguedà), que ja ha anunciat que aquesta mateixa setmana votaria la moció, presentada per la CUP, de seguir els passos d’Arenys de Munt.

Enllaços
Vídeos de VILAWEB TV sobre la consulta: Arenys de Munt: La pel·lícula dels fets | Proclamació dels resultats | Arenys de Munt vota en un ambient de celebració | Entrevista amb el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra.
VilaWeb: El primer poble que vota la independència ho fa de manera contundent.
Plataforma Decidim.cat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any