Setze municipis s’afegeixen a la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull

  • La Generalitat es nega de participar-hi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.07.2009 - 10:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Gandia fou ahir l’amfitriona d’una reunió de les ciutats valencianes integrades a la Xarxa Ramon Llull, amb uns estatuts aprovats el novembre del 2008 a iniciativa de Gandia, Morella, Sueca i Vinaròs. L’Alcúdia, Almoines, Bellreguard, Benifairó de la Valldigna, Guardamar del Segura, Muro, Novelda, Palma de Gandia, Pedreguer, Picassent, Potries, Real de Gandia, Simat de la Valldigna, Xàbia, Xeraco, Xixona han sol·licitat d’incorporar-s’hi.’A partir d’ara queda oberta la incorporació a tots els ajuntaments valencians que ho desitgin, siguin del signe polític que siguin, perquè l’únic que pretén la Xarxa, juntament amb la Fundació Ramon Llull, és donar a conèixer la nostra llengua i la nostra cultura a l’exterior’, va dir el president de la Xarxa i batlle de Morella, el socialista Ximo Puig. D’una altra banda, va remarcar la importància de l’accent valencià en els actes amb què la Fundació Ramon Llull s’hi troba integrada potencia la cultura i la llengua del país arreu del món.

A l’assemblea constituent també van assistir, entre uns altres, el director de la Fundació Ramon Llull (de la qual forma part la Xarxa), Josep Bargalló, i l’amfitrió, l’alcalde de Gandia, José Manuel Orengo.

Bargalló va dir que amb l’adhesió d’aquests municipis es completa la projecció de la institució al País Valencià.

El batlle de Gandia, José Manuel Orengo, va dir que estava orgullós pel fet que el municipi que governa hagués acollit l’acte i va recordar que la Generalitat Valenciana no ha volgut d’impulsar aquesta iniciativa de projecció cultural exterior. És per això que ‘l’acord entre ajuntaments valencians és fonamental’. I va afegir: Tot i això, ‘la pertinença podria ser transitòria si el govern valencià decideix assumir la responsabilitat d’incorporar-se a la Fundació’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any