Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  12.05.2009  20:22

Els sindicats convoquen la tercera vaga de l'escola pública per al 10 de juny

Men?ame
 

Els cinc sindicats de l'ensenyament al Principat (USTEC-STEs, CC OO, ASPEPC-SPS, UGT i CGT) han convocat per al dimecres 10 de juny una vaga general que aturarà l'escola pública per tercera vegada aquest curs escolar. La portaveu d'USTEC·STEs, Rosa Cañadell, ha explicat que la 'gravetat de l'ofensiva contra l'escola pública' els ha dut a convocar aquesta protesta tot i ser conscients que el tram final de les classes no és 'un bon moment'.

La convocatòria l'ha donat a conèixer durant una concentració de protesta contra la política educativa del Departament d'Educació que ha reunit unes quatre-centes persones a la plaça Sant Jaume. Cañadell ha matisat que la mobilització d'avui també volia denunciar el pacte de PSC, CiU i ERC per la Llei d'Educació de Catalunya (LEC).

La comissió d'educació del parlament va aprovar la LEC dijous passat, gràcies als vots de CiU, PSC i ERC. Passat aquest tràmit, la votació definitiva de la llei es farà al juny al ple del parlament.

L'última vaga de l'ensenyament públic va ser el 19 de març. Aquell dia els cinc sindicats van demanar la dimissió del conseller Ernest Maragall perquè, al seu parer, 'la immensa majoria del professorat' era contrària a la LEC.