Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  02.05.2009  06:00

Surt a la llum un llibre sobre Joan Fuster escrit per Ballester

'L'agitació de l'escriptura. Itineraris entre la vida i l'obra de Joan Fuster' vol ser una invitació a la lectura de Fuster

Men?ame
 

Al llibre 'L'agitació de l'escriptura. Itineraris entre la vida i l'obra de Joan Fuster' (Perifèric edicions), l'escriptor Josep Ballester ofereix una visió innovadora i interpretativa de la figura de Joan Fuster, a partir de la seva biografia, la seva obra literària i el context en què es va produir. 'Necessitava fer un examen de consciència, un balanç sobre la figura i l'obra de Fuster', ha dit Ballester en declaracions a VilaWeb.

Per escriure el llibre, Joan Ballester s'ha basat en tot tipus de material com la correspondència de Joan Fuster amb intel·lectuals i escriptors o articles apareguts a la premsa. Uns dels articles que Ballester ha consultat són els que van aparèixer a 'El País valenciano', iniciant una campanya contra la figura de Fuster i el que representava, després que el 1962 publiqués 'Nosaltres els valencians'. 'És ben curiós, per no dir una altra paraula, llegir aquests articles gairebé cinquanta anys més tard i comprovar que s'expliquen moltes coses que encara passen a l'actualitat', ha dit Ballester.

'L'agitació de l'escriptura. Itineraris entre la vida i l'obra de Joan Fuster', que compta amb la participació de l’artista Andreu Alfaro que ha fet el dibuix de la coberta, pretén ser una invitació a la lectura del llegat literari de Fuster.