Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  19.03.2009  20:33

La Unió Europea augmenta fins a 225 milions d'euros el pressupost per a construir la MAT

La decisió s'ha de formalitzar aquesta nit en un sopar

Men?ame
 

La Unió Europea formalitzarà avui l'augment del pressupost de la interconnexió elèctrica amb la línia de molt alta tensió (MAT) dels 150 milions d'euros als 225, segons que ha informat el secretari per la Unió Europea del govern espanyol, Diego López Garrido. La decisió serà formalitzada, 'esperem que sense modificacions', ha dit Garrido, aquesta nit en el sopar que faran els caps d'estat i govern en el marc del Consell Europeu de primavera.

Segons Garrido, la UE ha entès que es tracta d'una infraestructura 'estratègica' per a l'estat i per això ha decidit d'apujar la quantitat inicialment contemplada. També s'ha augmentat la inversió per a la interconnexió gasística entre l'estat francès, l'espanyol i el nord d'Àfrica. En principi, s'havia dotat de 200 milions d'euros, la totalitat dels quals anava a parar a l'estat francès, però finalment s'apuja a 245 milions d'euros, i aquests 45 són els que rebrà el govern espanyol.