L’IRA Continuïtat reivindica l’assassinat del policia al nord d’Irlanda

  • És una altra facció que es va escindir de l'IRA als anys vuitanta · Es confirma l'escalada de la violència

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.03.2009 - 08:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’IRA Continuïtat, una altra facció escindida de l’IRA, ha reivindicat l’assassinat d’un policia al nord d’Irlanda, segons que informen diversos mitjans irlandesos i britànics, com ara Irish Times i The Guardian. Un agent de la policia nord-irlandesa es va morir en una emboscada a Craigavon, prop de Belfast, una ciutat de majoria republicana. Els fets van ocórrer la matinada passada. L’anunci confirma l’escalada violenta al nord d’Irlanda.A més del policia mort, un altre policia va quedar ferit en el tiroteig, ocorregut en un barri catòlic de la ciutat quan els dos agents eren a dins d’un vehicle policial. Els policies investigaven possibles activitats de paramilitars a la zona.

La mort del policia nord-irlandès se suma a la dels dos soldats que es van morir dissabte passat en l’atemptat a Antrim, al nord de Belfast, reivindicat per l’IRA Autèntic (una altra escissió de l’IRA, contrària al procés de pau) a través d’una telefonada a un diari irlandès.

Des de fa unes quantes setmanes la policia i l’exèrcit han augmentat la vigilància, perquè circulaven molts rumors entre la comunitat republicana d’una escalada de la violència.

Enllaços
RTE News: Continuity IRA claims PSNI murder.
Irish Times: Continuity IRA says it killed policeman in Craigavon.
Belfast Telegraph: Policeman shot dead in ambush.
BBC News: Continuity IRA ‘behind shooting’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any