Hillary Clinton evita pronunciar-se sobre una eventual independència de Catalunya

  • L'assistent de l'eurodiputada gal·lesa que li ha demanat l'opinió diu a VilaWeb que volia saber si Clinton era conscient d'aquesta reivindicació

VilaWeb
Redacció
06.03.2009 - 16:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’assistent de l’eurodiputada gal·lesa Jill Evans ha preguntat avui a la secretària d’Estat nord-americana, Hillary Clinton, si els Estats Units donarien suport a nacions sense estat, ‘com Catalunya, Gal·les i Escòcia’, que volguessin declarar la independència. Clinton, que participava en una trobada amb estudiants i amb joves europeus a Brussel·les, ha dit que els EUA evitarien qualsevol ingerència en els assumptes internes d’altres estats.Sara Medi, l’assistent de l’eurodiputada, ha fet aquesta pregunta a Clinton ‘perquè volia saber si és conscient dels desigs d’independència d’unes quantes nacions d’Europa’, segons que ha dit a VilaWeb.

També en declaracions a VilaWeb, l’eurodiputada Evans, del Plaid Cymru, ha dit que no la sorprenia que Hillary Clinton hagués refusat de posicionar-se sobre la voluntat d’independència d’alguns pobles europeus. ‘Tot amb tot, al Plaid Cymru volem aprofitar qualsevol oportunitat per parlar de la independència de Gal·les en escenaris internacionals’.

Evans també ha parlat de la manifestació Deu Mil a Brussel·les de demà: ‘Dono tot el suport a les manifestacions i als esforços del poble català per aconseguir la independència’.

Enllaços
Entrevista del portaveu de DeuMil.cat, Enric Canela: ‘No ens podem manifestar a Brussel·les i després no fer res més’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any