Almoines inaugura el parc temàtic del tren Alcoi-Gandia

  • Serà dissabte 24 de gener

VilaWeb
Redacció
20.01.2009 - 10:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dissabte 24 de gener s’inaugurarà el Parc Temàtic del Tren Alcoi-Gandia. Després d’uns anys de molt de treball i de gran il·lusió per part de l’Ajuntament d’Almoines i l’Associació d’Amics del Tren Alcoi-Gandia es posarà en marxa de nou el Txitxarra. S’ha buscat aquesta data perquè precisament va ser un 24 de gener de 1893 quan es va fer el primer viatge el tren original.

El parc ferroviari s’ha realitzat de manera integrada en un parc públic d’uns 5.000 m2 ubicat en un nou sector urbanitzat, al mateix costat de les escoles noves.

Sobre un traçat de vora 400 metres de línea ferroviària de 5” circular les locomotores, a escala, que s’han fabricat seguint el patró de les què en el seu temps ho feren. L’itinerari reprodueix fidelment les 12 estacions contruïdes també a escala dels municipis de la Safor, Comtat i l’Alcoià: Port de Gandia-Gandia-Almoines-Beniarjó-Potries-Villalonga-L’Orxa-Gaianes-Beniarrés-Muro-Cocentaina-Alcoi. Tunels, ponts i vegetació apareixen en consonància sobre el terreny.

Amb aquest projecte realitzat per Almoines, tan singular a nivell estatal, serà una realitat a partir del 24 de gener, en el qual ha col·laborat financierament la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, destacant bàsicament a la Conselleria de Turisme. També cal dir que sense el suport humà i la dedicació de la gent de l’Associació Amics del Tren Alcoi-Gandia tot açò no haguera estat possible.

A l’acte estan invitats els alcaldes de les poblacions per on passava el tren, a més d’altres autoritats de la Generalitat, diputació i de la comarca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any