Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  23.12.2008  07:49

El TSJ valencià avala que el govern tanqui tres repetidors d'ACPV que emeten TV3

També confirma que l'entitat haurà de pagar la multa de 300.000 euros

Men?ame
 

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià avala que el govern de Francesc Camps hagi ordenat el tancament dels repetidors que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té a la Carrasqueta (ja executat), el Montdúver i el Bartolo, que emeten TV3 al País Valencià. En una sentència feta pública ahir per fonts del govern, el TSJ ha desestimat el recurs (pdf) que va presentar l'entitat al juny i li ratifica la sanció de 300.000 euros.

El tribunal considera que la Generalitat és competent per a imposar la sanció i executar els dos tancaments restants, perquè entén que es tracta d'un tema de difusió d'emissores de televisió dins del territori valencià, i no de discussió d'aspectes tècnics, que serien competència estatal.

La sentència afirma que l'expedient obert per la Generalitat no vulnera la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (pdf), i nega que el govern hagi actuat arbitràriament o que hagi discriminat l'entitat. A més, el fet que el senyal de TV3 s'emeti des de fa més de quinze anys al País Valencià, sense cap tipus de problema, no li atorga el dret a continuar fent-ho.

La cúpula d'ACPV es troba reunida per a estudiar si recorre la decisió judicial. L'advocadessa, Mercè Teodoro, ja va augurar al juny que seria el Tribunal Constitucional espanyol l'ens que acabaria dirimint la disputa, perquè no confiava en una sentència favorable per part del TSJ.

Sense capacitat sancionadora

ACPV al·legava que el govern no tenia capacitat sancionadora perquè les freqüències no eren propietat seva. Fonamentava aquest argument amb un estudi (rtf) elaborat per Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles, catedràtic i titular de dret administratiu de la UAB, que concloïa que corresponia al govern espanyol la competència per a concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l'àmbit de la TDT, i no pas a la Generalitat.