Diumenge es presenta el Crònica d’un Any 2008 i s’atorguen els premis als palafrugellencs de l’any

VilaWeb
Redacció
11.12.2008 - 23:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest diumenge, dia 14 de desembre, serà lliurat al Teatre Municipal de Palafrugell el premi Peix Fregit 2008 i els guardons, Palafrugellenc de l’Any. L’acte, que començarà a les 7 de la tarda, coincidirà amb la presentació del Crònica d’un any, l’anuari de Palafrugell que publica Edicions Baix Empordà. El llibre serà presentat pel periodista i locutor de Catalunya Ràdio, Xavier Solà. Presentarà la vetllada Carmina Hereu.El jurat del Premi Peix Fregit 2008 a una trajectòria ha decidit atorgar aquesta distinció a Maria Gràcia Sabater i Porta “en reconeixement a la seva dilatada tasca social al front de la delegació a Palafrugell de la Oncolliga Girona (Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer) entitat que aporta els seus serveis d’informació i suport als malalts de càncer”. També “per la seva col•laboració, des de fa molt anys, en l’atenció de malalts i ancians a través d’institucions de la Vila. Se li reconeix, igualment, una aportació de magnituds diverses en la promoció musical, turística i folklòrica, durant l’etapa que juntament amb el seu pare i el seu marit van regentar els Jardins de Los Almendros, posteriorment propietat municipal”

Els premis Palafrugellenc de l’Any seran lliurats a ;

Martirià Brugada i Clotas, rector de Palafrugell, “per haver encapçalat la transformació integral de l’edifici del Casal Popular, després de molts de temps de masecs, que ha rebatejat com a Casal Parroquial”.

Juli Fernández Iruela, “per haver estat elegit parlamentari del Partit dels Socialistes de Catalunya al Congrés dels Diputats, en les eleccions generals celebrades el mes de març”

Grup Els Cremats, “per haver publicat un nou CD amb una posta al dia en la interpretació d’havaneres i cançons marineres, pel seu espectacle Dotze sobre dotze que ha portat recentment a terres antillanes”. Recollirà el premi, en representació del grup, Xavier Juanals i Alcàntara

Montserrat Llobera i Lloveras, “com a directora de l’Institut d’Ensenyament Secundari Frederic Martí Carreras, en ocasió dels 40 anys de la inauguració d’aquest centre docent i per la reforma integral de les seves instal•lacions”

Antonio Miguel i Parra, i Albert Rocas i Comas, “ per la seva participació a les Olimpíades de Pequin, tot formant part de l’equip olímpic de l’Estat espanyol, de ciclisme i handbol, respectivament. Miguel va acceptar anar a la Xina tot i la recent mort del seu pare i Rocas va ser designat millor extrem esquerra de l’equip ideal del món”

Oriol Oller i Felip, músic i investigador musical “per haver anat amb la Cobla de Cambra de Catalunya a tocar sardanes als Jocs Olímpics xinesos”

Paquita Osca i Subirats, “per la seva dilatada presència en l’escena local, en ocasió d’haver plegat del grup teatral que representa ‘Els Pastorets’ al TMP després de 5 anys de dirigir-los i d’haver recuperat l’obra original de Folch i Torres”

El premi a la Millor Iniciativa ha correspost al projecte ARTECA que desenvolupa la Biblioteca Municipal a proposta de Tano Pisano i la seva muller Blandinne Consisteix en oferir un espai per exposar als pintors locals,, de forma rotativa, a canvi de la donació d’una obra que posteriorment entrarà a formar part del fons de préstecs artístics de la Biblioteca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any