El PSPV acusa el PP de donar suport al transfuguisme

  • Ahir el PP va prendre la batllia de Dénia als socialistes amb l'ajut d'un trànsfuga

VilaWeb
Redacció
08.07.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El candidat a la secretaria general del PSPV, Ximo Puig, ha acusat el PP d’haver perpetrat ‘un acte de vilesa democràtica’, amb la moció de censura aprovada ahir a Dénia ( Marina Alta). El vot d’un trànsfuga socialista va fer caure Paqui Viciano (PSPV) de la batllia. En un comunicat, Puig qualifica de ‘sabotatge’ la moció i diu que el PP malda per aconseguir el poder ‘a qualsevol preu, fins i tot donant suport al transfuguisme’.El responsable de polítiques municipals de la comissió gestora del PSPV i portaveu socialista de la Diputació de València, Rafael Rubio, va dir que l’alcaldessa de Dénia havia guanyat les eleccions municipals democràticament i netament, i que aquesta moció de censura feia veure amb claredat quin era ‘el compromís i la paraula del PP, que signa pactes antitransfuguisme i després els tolera’.

D’una altra banda, el secretari general del PP al País Valencià, Ricardo Costa, va dir que la moció de censura era a mans de la comissió espanyola de lluita contra el transfuguisme.

Moció de censura

La nova batllessa de Dénia és Ana Kringe (a la foto), del PP. En aquesta entrevista, feta fa pocs dies, Paqui Viciano deia que, darrere la moció, hi havia interessos urbanístics. Viciano havia frenat aquests darrers anys la construcció de vint mil pisos nous i s’havia negat a deixar construir a les Marines i a les Rotes.

La moció es va aprovar en un ple extraordinari molt tens que va durar quasi dues hores, amb els vots favorables del PP, Centre Unificat, Gent de Dénia, Partit Social-Demòcrata i del trànsfuga socialista, Juan Carlos Collado.

Dénia, de 50.000 habitants, era governada per una coalició del PSPV i del Bloc Nacionalista Valencià. Si els temors de Viciano esdevenen reals, es construiran vint mil pisos nous de segona residència. Ara mateix la primera línia de la costa és saturada, i pot passar que hom comenci a construir a la segona línia i a l’única zona verge que resta, les Rotes.

Enllaços
VilaWeb TV: Paqui Viciano (PSPV): ‘L’oposició només vol parlar amb els grans constructors’.
Levante: El PP le arrebata la alcaldía de Dènia al PSPV gracias al voto de un concejal tránsfuga.
Las Provincias: El PP le arrebata la alcaldía de Dénia al PSPV con la ayuda del concejal tránsfuga Juan Carlos Collado.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any