Llibres autoeditats al Saló del Llibre Infantil i Juvenil

  • Diferents il·lustradores van mostrar els seus treballs

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.06.2008 - 12:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dels objectius del XXIV Saló del Llibre Infantil i Juvenil que es celebra fins el proper dia 8, a Mollerussa, és apropar-se al públic juvenil.
Una de les accions per aconseguir-ho és l’espai de llibres autoeditats.
Aquest dissabte, dia 31, Marisa Jiménez, Ane Zaldivar, Maite Gurutxaga, Liliana Infante i Zoel Forniés van mostrar en directe el procés d’autoedició dels seus llibres, que té el punt més creatiu en l’anomentada obra-objecte.Segons van explicar les il·lustradores, l’obra-objecte és tracta d’una creació que, visualment, no té forma de llibre, tot i que ho és per contingut. Aquestes peces acostumen a ser úniques però els llibres autoeditats habituals tenen una “tirades” de 10 o 20 exemplars, tot i que puntualment poden tenir-ne més.

Tant Forniés, que és d’Osca, Gurutxaga i Zaldivar, del País Basc, Infante, de Mèxic, com Jiménez, que és de Barcelona, van dir que el mercat de l’autoedició, a la Península, “està verd” mentre que a la resta d’Europa hi ha un major reconeixement i hi ha més possibilitats de viure-hi. Amb tot van reconèixer que a vegades falta una mica d’autoestima en el que s’està fent, per part dels propis autors.

Entre els motius que els porten a fer autoedició hi ha els que molts vegades pensen narracions que surten de l’edició convencional, tant per l’elaboració del producte, que no segueix una pauta de format “tradicional”, com pel contingut, a vegades “políticament incorrecte”. I també perquè així tenen l’última paraula en el resultat final del llibre.

Tot i que les obres-objecte poden tenir un preu més elevat, es pot adquirir llibres autoeditats des de 5 euros.

Cal recordar que dins de l’espai expositiu del Saló es pot veure una mostra de llibres autoeditats i que el proper dissabte, dia 7, es podrà veure una nova demostració de creació de llibres autoeditats així com un parell de tallers, un per a joves de 14 a 17 anys i un altre per a majors de 18 anys, sobre el mateix tema, a càrrec de l’il·lustrador Ignasi Blanch. Cada classe està limitada a 15 persones i cal inscripció prèvia al mateix Saló o a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any