Tresserras anuncia un acord amb la Generalitat Valenciana que permetrà la reciprocitat entre Canal 9 i TV3

  • La Generalitat Valenciana no s'ha pronunciat encara

VilaWeb
Redacció
28.05.2008 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan-Manuel Tresserras, ha anunciat al Mercat Audiovisual de Granollers que ha arribat a un acord amb la Generalitat Valenciana perquè TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9, al Principat. Diu que van acordar el pacte al gener, però que van decidir de no fer-lo públic per la proximitat de les eleccions espanyoles. Ara, diu que són pendents que el consell de ministres espanyol ratifiqui l’acord. La Generalitat Valenciana no s’ha pronunciat encara.Reciprocitat IB3-TV3

El govern espanyol va atendre a mitjans de maig la sol·licitud que li havia fet el balear el 4 de setembre en referència a la necessitat de disposar d’un segon canal múltiplex de TDT perquè hi pugui re-emetre les senyals de TV3, el 33, Canal 9 i Punt 2.

La portaveu del govern, Margarida Nájera, va dir que el govern tenia la intenció de començar el més aviat possible la negociació amb la Generalitat de Catalunya i la Valenciana per a arribar a acords de reciprocitat, possibilitant que IB3 es vegi tant al Principat com al País Valencià.

L’Obra Cultural Balear (OCB) ho va valorar positivament com un primer pas per a la normalització de la llengua a la televisió balear, però també va dir que les Illes necessitaven un tercer múltiplex per a encabir-hi el 3/24 i el 300, com a mínim.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any