Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  03.05.2008  16:20

Adobe alliberarà el format Flash

El projecte Open Screen vol fer una plataforma única per publicar continguts multimèdia

Men?ame
 

Adobe, amb d'altres companyies com Cisco, Intel, LG, Nokia, Motorola, Samsung, Sony Ericsson i Toshiba ha començat el projecte Open Screen per tal de fer una plataforma de publicació de continguts multimèdia apte per a tota mena d'ordinadors, independentment del sistema operatiu que facin servir, i també per altres dispositius com els telèfons mòbils. Una de les primeres conseqüències del projecte és l'alliberament del format Flash i la renuncia a cobrar llicències per a l'Adobe Flash Player.

A més a més però, Adobe publicarà les especificacions dels formats .SWF i .FLV/F4V i les API del Flassh Player de manera que d'altres desenvolupadors podran fer accessible el format Flash a tota mena de dispositius. Així, si algú idea un dispositiu nou i vol afegir-hi les possibilitats de Flash, ho podrà fer ell mateix sense haver de pagar ni dependre de ningú. Cal tenir en compte que la tecnologia Flash és molt comuna a internet i hi ha moltes webs que ja la fan servir per a diverses menes d'aplicacions.