Comença la tala d’arbres al Tibidabo de Barcelona per a construir la muntanya russa

  • 'No volem que el Tibidabo faci la competència a Port Aventura', diu Jaume Ciurana, de CiU · Els veïns han presentat una denúncia contra l'ajuntament

VilaWeb
Redacció
16.04.2008 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’empresa Barcelona Serveis Municipals (BSM) va començar ahir la tala d’alzines a la zona on s’ubicarà la nova muntanya russa del parc d’atraccions. Tenen previst talar-ne un màxim de 58 i se’n trasplantaran al Montseny una vintena més que, segons l’ajuntament, tornaran a la zona de l’alzinar una vegada s’hagi construït l’atracció, la inauguració de la qual és prevista per a la tardor. Els veïns i la majoria de grups del consistori ho consideren un atemptat ecològic.La plataforma SOS Tibidabo, que agrupa veïns contraris al projecte, ha presentat una denúncia contra l’empresa municipal Parc d’Atraccions del Tibidabo.

L’acusa de ‘prevaricació i danys’ per la tala d’un alzinar centenari ‘catalogat en la llista d’hàbitats d’interès comunitari (HIC)’.

Segons experts en biologia vegetal de la UB citats per El Punt, l’arbrat afectat té unes característiques úniques. La plataforma qualifica l’actuació de l’ajuntament de ‘crim ecològic contra un hàbitat que cal protegir’.

El regidor de CiU a l’ajuntament, Jaume Ciurana, ha dit a VilaWeb que la fragilitat de l’ecosistema de Collserola no pot suportar una atracció com aquesta, que atraurà molts més visitants dels 600.000 que ja té a l’any. ‘Té uns grans costos ecològics, no són només els 58 arbres que s’han talat, sinó que tot un bosc quedarà cobert per la muntanya russa’. CiU no està d’acord amb el model de parc que vol establir l’ajuntament al Tibidabo: ‘No ha de fer la competència a Port Aventura, ha de ser un parc familiar, i una via d’entrada a activitats d’esport i de natura per als joves’. Per a Ciurana, és també un problema de legitimitat democràtica, perquè la majoria de grups de l’ajuntament hi són contraris: només el PSC, i ICV, amb reticències, hi són favorables.

El consistori té previst d’engegar una important campanya publicitària aquest estiu per promocionar la nova atracció, amb la qual espera revitalitzar el parc, que en els últims anys ha perdut molts visitants.

(Foto d’Oriol Duran: Veïns contraris al projecte, davant el temple del Tibidabo, ahir.)

Enllaços
El Punt: Els veïns denuncien per la via penal la tala d’arbres iniciada ahir al Tibidabo.
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Ecologisme i medi.
Bloc de Jaume Ciurana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any