Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  16.02.2004  14:57

El futur de les balenes, de nou amenaçat

Men?ame
 

La Comissió Internacional de les Balenes es reuneix aquests dies a Londres per decidir si es manté la moratòria que impedeix la caça de balenes o no. El Japó, Noruega i Grenlàndia són contraris a la prohibició, tant que aquests últims dies s'ha posat al descobert una trama segons la qual els japonesos havien provat de comprar els vots de la Comissió.


En aquesta reunió, que s'allargarà fins el 27 de juliol, també es debatrà l'aprovació de dos refugis de balenes, l'un al Pacífic meridional i l'altre a l'Atlàntic. Tant Greenpeace com l'Associació Espanyola de Cetacis han avisat d'un possible canvi de posicions de l'estat espanyol, que pot votar contra els refugis, però l'avís ha estat desmentit pel Ministeri d'Agricultura i Pesca espanyol. Malgrat la prohibició, l'any passat es van caçar més de cinc mil balenes, quan hi ha espècies, com la balena blava, que ni tan solament arriba a aquest nombre d'exemplars.


----------

! Actualització a les 20.24

+ El santuari de balenes al Pacífic Sud, proposat per Austràlia i Nova Zelanda, no podrà crear-se ja que no ha aconseguit suficients vots dels països assistents a la convenció. (AFP)

+ Secció de Nosaltres.Com: Ecologisme