El futur de les balenes, de nou amenaçat

VilaWeb
Redacció
16.02.2004 - 14:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Internacional de les Balenes es reuneix aquests dies a Londres per decidir si es manté la moratòria que impedeix la caça de balenes o no. El Japó, Noruega i Grenlàndia són contraris a la prohibició, tant que aquests últims dies s’ha posat al descobert una trama segons la qual els japonesos havien provat de comprar els vots de la Comissió.

En aquesta reunió, que s’allargarà fins el 27 de juliol, també es debatrà l’aprovació de dos refugis de balenes, l’un al Pacífic meridional i l’altre a l’Atlàntic. Tant Greenpeace com l’Associació Espanyola de Cetacis han avisat d’un possible canvi de posicions de l’estat espanyol, que pot votar contra els refugis, però l’avís ha estat desmentit pel Ministeri d’Agricultura i Pesca espanyol. Malgrat la prohibició, l’any passat es van caçar més de cinc mil balenes, quan hi ha espècies, com la balena blava, que ni tan solament arriba a aquest nombre d’exemplars.


———-


! Actualització a les 20.24


+ El santuari de balenes al Pacífic Sud, proposat per Austràlia i Nova Zelanda, no podrà crear-se ja que no ha aconseguit suficients vots dels països assistents a la convenció. (AFP)


+ Secció de Nosaltres.Com: Ecologisme

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any