Una moció de censura fa fora avui l’alcaldessa Meritxell Budó (CiU) i proclamarà Neus Bulbena (PSC)

  • PSC, ICV, EiLG i GIG substituiran al govern municipal CiU i ERC

VilaWeb
Redacció
27.03.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sala de plens acollirà a les dotze del migdia el plenari de la moció de censura que van presentar fa 15 dies els 9 regidors de PSC (4), EiLG (2), ICV (2) i GIG (1) contra l’alcaldessa, Meritxell Budó (CiU) i el seu equip de govern de minoria, format per 5 regidors de CiU i 2 d’ERC. El regidor del PP s’ha mantingut al marge de la moció.
En el ple, els 17 regidors votaran la moció, que proposarà Neus Bulbena com a alcaldessa.Com que la moció té el suport de 9 regidors, que és majoria absoluta, prosperarà i Neus Bulbena substituirà Meritxell Budó en l’alcaldia. Des de la seva proclamació al juny, el govern municipal ha anat aprovant totes les propostes excepte el pressupost municipal, que van haver de retirar de l’ordre del dia del ple de desembre. Després d’algunes reunions amb l’oposició no han aconseguit poder-lo dur a aprovació i per això s’ha prorrogat el del 2007.

El motiu de la moció el van donar a conèixer en una roda de premsa i l’alcaldessa en va fer un altre l’endemà per explicar la seva posició. La situació actual, però, arrenca de les eleccions municipals, on van obtenir representació els 7 partits que es presentaven després que l’alcalde per ERC, Miquel Pujol, es presentés amb una llista pròpia. Les desavinences entre els dos regidors d’ERC i EiLG van impedir llavors fer un pacte d’esquerres que ara ha estat possible, en part, gràcies al canvi de parer del regidor del GIG, que no volia entrar a govern.

Segons ha publicat el periòdic El 9 Nou, les responsabilitats de govern ja estarien repartides entre els quatre partits.

Enllaços
Ajuntament de la Garriga
Escolta el ple en directe per Internet per Ràdio Silenci

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any