La poesia més sabadellenca a la Casa Taulé

  • Papers de Versàlia continua consolidant-se amb la presentació d’una nova plaquette, aquest cop sense la presència per primera vegada de cap dels membres del col·lectiu

VilaWeb
Redacció
08.03.2008 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Casa Taulé va acollir divendres passat la presentació de la nova plaquette de poesia de Papers de Versàlia amb un èxit d’assistència rotund, com ja comença a ser habitual en tots els recitals i actes que organitza el col·lectiu format pels poetes Marcel Ayats, Josep Gerona, Esteban Martínez, Quilo Martínez i Josep Maria Ripoll.En aquesta ocasió la novetat era que cap d’aquests poetes era present a l’opuscle que es presentava, i justament per això, tal com va explicar Ripoll en la introducció de l’acte, l’havien volgut titular irònicament Sense. Sense els versos dels Papers de Versàlia però sí amb els de nou poetes que ja havien participat en anteriors plaquettes i als quals ara se’ls volia deixar més espai per expressar-se. Eren Roc Casagran, Sílvia Melgarejo, Víctor Mañosa, Toni Quero, Xavi Grimau, Alex Holgado, Josep Tuset, Josep Casol i Jorge Brotons. Nou poetes que no formen cap tipus de grup i que, a priori, només se’ls pot vincular per ser de l’entorn sabadellenc (fet que remarquen els dibuixos de Josep Madaula: reproduccions d’espais molt concrets –alguns ja desapareguts- de la nostra ciutat). Malgrat aquesta heterogeneïtat, però, “els uneix una profunda voluntat de recerca –més que no pas d’experimentació-, en un context que no valora massa aquesta virtut”, segons s’explica al pròleg.

Joan Codina Vila, amb la flauta travessera, va acompanyar el recital de set dels nou poetes presents a la plaquette. La sensació, al final de l’acte, és que la poesia, a la nostra ciutat, continua tenint molta força, i que l’empenta dels Papers de Versàlia cal tenir-la ben en compte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any