CaixaOntinyent anuncia que iniciarà a juny les obres de la residència per a discapacitats

  • Es construirà a través d'un conveni amb la conselleria de Benestar Social i l'ajuntament d'Ontinyent.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.02.2008 - 00:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimarts 12 de febrer s’ha firmat una addenda a un Conveni previ que permetrà la construcció de la Residència CaixaOntinyent per a discapacitats psíquics a la capital de la Vall d’Albaida. L’addenda amplia el projecte inicial per afegir serveis i instal·lacions, amb un pressupost total de la infraestructura de vora 3 milions d’euros. A l’acte oficial de la firma participaren el Conseller de Benestar Social, Juan Cotino, l’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa, i el President de CaixaOntinyent, Rafael Soriano.El centre es construirà en una superfície de 6.613 m2, dels quals la Residència n’ocuparà 2.262 m2. L’edifici es dividirà en cinc mòduls de vivendes diferenciats, de 150 metres cadascun, i cada mòdul disposarà de cuina, banys, sala d’estar i habitacions (individuals i dobles). Com a zones comunes hi haurà menjador, bugaderia, despatxos d’administració i infermeria.

La Residència disposarà també d’aules-taller per a activitats de Centre de Dia i d’una sala d’usos múltiples per a activitats de teràpia i recreatives.

La inversió es xifra en 2,8 milions, que aportaran entre les tres entitats. CaixaOntinyent aportarà 800.000 euros i s’encarregarà de la gestió de les obres, l’Ajuntament d’Ontinyent aportarà el solar on es construirà i 800.000 euros més, i la Conselleria invertirà 1.200.000 euros.

Es preveu que les obres comencen el mes de juny vinent, quan es tinguen els permisos corresponents (llicència d’obres i llicència d’activitat i mediambiental).

En relació a la visita del conseller, el PSPV-PSOE ha fet públic un comunicat en què critica que des de l’ajuntament no se’ls ‘haja informat en temps i forma’, i lamenta que l’alcaldessa ‘continue mostrant el seu autèntic tarannà a la menor ocasió’. Els socialistes consideren que l’ampliació del finançament per a la construcció de la residència és una bona notícia, i es feliciten perquè ‘els projectes del govern progressista anterior facen tan feliç a Insa que no vulga compartir l’alegría amb la resta dels representants dels ciutadans’.

El conseller de Benestar Social, Juan Cotino, ha realitzat diverses visites durant la seua estada a Ontinyent. Pel matí ha visitat la seu de la Mancomunitat, on s’ha reunit amb el president, Filiberto Tortosa, i els responsables del Projecte Trèvol. També ha visitat el CEAM i la Residència San Francisco, a més del Sant Hospital, el Centre Ocupacional, el Centre de Menors El Rogle i Centre de Dia, i la residència de la tercera edat La Saleta.

Abans d’abandonar la comarca, el conseller s’ha reunit amb l’alcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan, i el regidor d’Educació, Sanitat i Benestar Social, Vicente Sanchis, que li han explicat els projectes socialsdel municipi.

Enllaços
Àudio: Juan Cotino, conseller de Benestar Social (I)
Àudio: Juan Cotino, conseller de Benestar Social (II)
Àudio: Rafael Soriano, president de CaixaOntinyent
Àudio: Lina Insa, alcaldessa d’Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any