Prop de cent persones reclamen a Elx la tornada de la TV3

  • L'acte reivindicatiu ha coincidit amb el primer mítin de precampanya del PP.

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.01.2008 - 14:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de persones s’han concentrat, al llarg del matí d’avui davant del Centre de Congressos d’Elx, per a reclamar la tornada de l’emissió dels mitjans públics de Catalunya al sud del País Valencià. La taula informativa organitzada pel Col.lectiu Volem TV3 d’Elx i el Casal Jaume I d’Elx, per a recollir reclamacions signades per al Síndic de Greuges, va aprofitar que tenia lloc el primer acte de precampanya del PP a nivell autonòmic.La jornada reivindicativa s’ha desenvolupat amb normalitat, en un clima d’absoluta calma, en què s’han oferit als signataris un esmorçar de pomes, dolços i mistela. Hi han hagut ciutadans que, de camí al mítin del PP, s’han acostat a la taula informativa, per a mostrar el seu interès per la problemàtica i alguns, fins i tot, han recolzat la permanència de les emissions de TV3 que facilita Acció Cultural al País Valencià.

Al mítin popular hi ha assistit el Conseller d’Infraestructures, Jaime García-Antón i, a preguntes de Vilaweb Alacant, ha declarat que “respecta la opinió dels concentrats però que el Govern Valencià no fa altra cosa que fer complir la llei”. No obstant això, el portaveu del Col.lectiu “Volem TV3” d’Elx, Jeroni Rico, contestava que el Govern “està incomplint la Carta Europea de Llengües Minoritàries en impedir activament l’emissió de mitjans de regions veïnes que comparteixen llengua”.

Per la seua banda, la Delegada d’ACPV a Alacant, Sèfora Bou, va informar que el proper dijous pel matí faran lliurament públic de més d’un miler de reclamacions signades a la Síndica de Greuges del País Valencià, Emilia Caballero, per a “fer denúncia de l’atac a la llibertat d’expressió que està patint les comarques del sud”. També hi van assistir Hèctor Càmara, del Bloc Jove, i Jordi Vayà, d’ERPV.

Demà dilluns dia 14, a les 19.30h. és previst que la taula informativa torne al Centre de Congressos d’Elx, aquesta vegada, però, coincidint amb l’acte de presentació d’Iniciativa del Poble Valencià al Baix Vinalopó. Mentrestant, a Alcoi hi ha prevista una concentració el dijous 18 a les 20h a la Plaça d’Espanya, i a Alacant el divendres 19 a les 20h. a la Plaça de l’Ajuntament tindrà lloc un acte unitari de les Comarques del Sud amb el lema “Per la cultura i per la nostra dignitat”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any