Tots els partits, menys el PP, es concentraran dissabte a favor de TV3 al País Valencià

  • Els sindicats UGT, CCOO i Intersindical Valenciana també s'hi sumen

VilaWeb
Redacció
20.12.2007 - 15:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSPV, EUPV, el Bloc i IdV participaran a la concentració de dissabte a Castelló per reclamar la recepció de TV3 i dels altres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El delegat de l’entitat a Castelló, Antoni Royo, ha presentat avui la mobilització, i ha qualificat el tancament de les emissions de TV3 com una vulneració de la llibertat d’expressió i informació, així com un atemptat contra la normalització i la unitat de la llengua.A més a més, Royo ha subratllat que la Generalitat no té competències per controlar l’ús de les freqüències de TDT, atès que encara no li han sigut atorgades pel Ministeri espanyol d’Indústria. També ha dit que la societat castellonenca, fins i tot als dirigents del PP de Castelló amb la boca petita, estan en contra del tancament.

La concentració es farà dissabte a les set de la tarda al carrer Major de Castelló, davant de la Casa dels Caragols, seu de la Generalitat Valenciana a la ciutat.

A més dels partits polítics, els sindicats de la UGT, CCOO i la Intersindical Valenciana també participaran en la protesta.

La Generalitat vol tancar més repetidors

A tot això, la Generalitat Valenciana va demanar permís als jutjats de Castelló i de València per poder executar el tancament de les instal·lacions sense haver d’avisar prèviament del dia ni de l’hora a ACPV, segons consta en aquest escrit de la direcció general de Promoció Institucional.

Segons el document, el govern valencià demana al jutge: ‘Que l’execució es pugui dur a terme el dia que elegeixi l’administració sol·licitant, en el termini que fixi el jutjat, sense avís previ o requeriment a l’associació, de tal manera que quedi facultada l’administració per eliminar qualsevol obstacle que impedeixi l’accés als centres (panys de les portes, tanques d’accés, etc.)’. El mateix escrit la Generalitat argumenta que el propòsit és que es pugui fer el tancament sense que hi hagi greus incidents d’ordre públic, atenent els antecedents que hi ha, en referència a la concentració al cim de la Carrasqueta que l’abril passat va impedir-ne el tancament.

Enllaços
Acció Cultura del País Valencià: La societat castellonenca unida en favor de TV3.
Convocatòria de la concentració d’avui a Ontinyent.
Entrevista amb VilaWeb TV amb Eliseu Climent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any