HP incompleix el compromís d’incloure de fàbrica el Windows Vista en català

  • Toshiba i Dell si que el compleixen

VilaWeb
Redacció
20.12.2007 - 13:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hewlett Packard (HP) no inclou el Windows Vista en català preinstal·lat de fàbrica tot i que el maig es va comprometre a fer-ho a partir del juny. Segons fonts d’HP, no preinstal·len el català als ordinadors nous perquè Microsoft no ofereix suport tècnic a la versió catalana de Vista i no poden vendre productes sense totes les garanties. Microsoft però, ho ha desmentit i ha dit a VilaWeb que s’ofereix el mateix suport per al Vista en català que per als altres idiomes.Segons fonts de Microsoft Catalunya, HP fabrica els seus ordinadors a l’estranger, per això els és complicat d’introduir el Windows Vista en català al procés de producció i és previst que no ho facin fins l’abril de 2008. Els directius d’HP van participar el mes de maig amb representants de Toshiba i Dell a la presentació de la campanya de Microsoft ‘Fes un clic al català’, un acte públic en què també es va presentar la web Microsoft.cat, on es poden descarregar les llibreries per traduir el Windows Vista al català. A l’acte, tots tres fabricants es van comprometre a incloure el Vista en català preinstal·lat als ordinadors nous a partir del juny.

Dell va ser el fabricant que va afegir abans el català als ordinadors, malgrat que l’opció encara no és present a la web corporativa i l’única manera de comprar un ordinador amb el nou sistema operatiu de Microsoft en català és fer-ho per telèfon. Fonts de Dell han dit a VilaWeb que esperen activar l’opció a la web aviat i que de moment es poden comprar els ordinadors de les sèries Optiplex, Latitude, Precision i Vostro amb el Vista en català.

Toshiba no va començar a vendre ordinadors amb el Windows Vista en català fins el setembre, però ha confirmat a VilaWeb que des de llavors el 95% dels equips nous inclouen el català. Data Logich ven els ordinadors amb el Vista en espanyol, però inclou un disc compacte amb les llibreries per traduir-lo i finalment, Investronica, que va dir més tard que inclouria el català de fàbrica, tampoc no ho ha fet.

Microsoft ha dit a VilaWeb que a partir del 18 de març ja disposaria de les llibreries per traduir el Windows Vista l’èuscar i al gallec.

Enllaços
Recursos per traduir el Windows Vista, el Windows XP i els Office 2007 i 2003 al català.
Arxiu de VilaWeb (10/05/2007): Els primers ordinadors amb el Windows Vista en català arribaran l’1 de juny a les botigues.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any