Torna la normalitat a Renfe, després de quaranta-dos dies d’afectacions

  • Es restableix la circulació a totes les línies de rodalia i als trens de mitjana i llarga distància afectats per les obres del TGV a l'Hospitalet

VilaWeb
Redacció
01.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El tram de la línia C-2 sud de la rodalia de Renfe entre Sants i Bellvitge, tallat des del 20 d’octubre, torna a ser operatiu des d’avui. Això permet reobrir del tot la línia entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona, però també la C-7 (entre l’Hospitalet i Martorell) i la C-10 (entre Barcelona i l’aeroport). La normalitat a la rodalia també farà que els trens de mitjana i llarga distància en direcció Tarragona, Lleida i València recuperin els recorreguts i freqüències habituals.Segons que ha informat Adif, l’ens gestor de les infrastructures, les proves que s’han fet aquesta setmana sobre la consolidació del terreny i els sistemes d’electrificació han donat resultats positius, de manera que la seguretat s’ha garantit.

Renfe va tallar la circulació a les línies C-2, C-7 i C-10 el 20 d’octubre, quan un mur del túnel de Ferrocarrils de la Generalitat es va desplaçar a causa de les obres del TGV, al Gornal. Aleshores la companyia ferroviària va posar en marxa un pla substitutiu d’autobusos, per transportar els cent seixanta mil usuaris afectats per la incidència. Des d’avui, aquest servei d’autobusos queda suprimit. De tota manera, fins el 15 de desembre Renfe conservarà la flota d’autobusos i un dispositiu especial de personal per si sorgeix algun problema i cal donar-hi resposta.

A més, els usuaris de les línies C-2, C-7 i C-10 tindran bitllets gratuïts fins que les obres del TGV no estiguin enllestides. Ara les obres s’han aturat i no hi ha cap data prevista per a l’arribada de l’alta velocitat a Barcelona.

Tres mesos més sense Ferrocarrils

La caiguda d’un mur al Gornal no sols va obligar a tallar les línies de Renfe, sinó que també va deixar inoperatiu un tram de la línia Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat: el que uneix les estacions Europa Fira i Avinguda Carrilet. En aquest cas, la Generalitat no preveu de restablir la circulació fins a l’última setmana de febrer.

Per compensar els usuaris afectats, a partir de dilluns FGV proporcionarà un bitllet gratuït per cada tres de comprats.

Enllaços
Comunicat de Renfe sobre la represa del servei.
Mapa de la rodalia de Renfe de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any