Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.11.2007  06:00

Nens arquitectes: una experiència al Museu Nacional d'Art de Catalunya

La iniciativa, d'origen neerlandès, aplegarà cinc-cents infants

Men?ame
 

El 1988, l'arquitecte holandès Robert Mulder va tenir la idea d'organitzar un festival d'arquitectura per a nens i nenes. Es tractava d'oferir als infants la possibilitat d'experimentar amb materials i de portar a la pràctica les seves idees en construcció i arquitectura. Enguany ja en fa deu de la iniciativa, i la idea s'ha traslladat a Barcelona, la primera ciutat on se celebra fora d'Amsterdam.

Mig miler de nens s'aplegaran aquest matí al < href="http://www.mnac.es/">Museu Nacional d'Art de Catalunya per participar en aquest taller, que té una doble vessant, pedagògica i lúdica. L'activitat ofereix a la quitxalla la possibilitat d'experimentar amb diferents materials, fer preguntes i resoldre els problemes que se'ls plantegin durant la construcció de la casa dels seus somnis. Els participants, de set a dotze anys, treballaran amb fusta, cartró, suro i plexiglàs, entre altres materials, i quan acabin, podran endur-se la maqueta a casa. Un jurat seleccionarà els vint projectes més originals i creatius, que passaran a formar part d'una exposició.

L'edifici on se celebra l'activitat juga un rol fonamental. Es tracta que els infants es trobin dins un espai monumental que els impressioni i els inspiri. Si a Amsterdam es fa a l'Edifici de la Borsa, una icona de l'arquitectura de principis del XX, a Barcelona l'organització, l'associació Construint la Sala, ha triat la Sala Oval del MNAC.

La iniciativa, segons ha dit un membre de l'organització a VilaWeb, es repetirà anualment o potser dues vegades l'any.

(Foto: Nens fent l'activitat a Amsterdam, i la Sala Oval del MNAC.)