Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  15.11.2007  20:51

Els laboristes australians volen que s’aturi la “matança” de balenes a l'oceà Antàrtic

Men?ame
 

Un govern laborista actuaria amb decisió contra la pesca de la balena que practiquen els japonesos i utilitzaria l’aparell militar per controlar la "matança" dels mamífers en l'oceà Antàrtic. A més iniciaria una campanya per convèncer la comunitat internacional que el sacrifici dels cetacis s'ha d'aturar. Les promeses han estat fetes en el moment en que els baleners japonesos es preparen a salpar cap a les aigües del sud per a la seva cacera anual.

El Japó ha estat àmpliament condemnat pel seu programa científic de pesca de la balena, el qual comporta la captura de 1,000 exemplars de l’espècie d'aleta i minke a l'hemisferi sud cada any. Per la seva banda el responsable d’afers exteriors de l’oposició, Robert McClelland, creu que els australians se senten ofesos i angoixats per l’extermini de balenes i dofins que fan els japonesos amb l’excusa de recerca científica.
Labor military bid to save whales