Comencen a enderrocar una part de Can Ricart

  • Els veïns es queixen, però la Generalitat diu que el procediment és legal

VilaWeb
Redacció
26.10.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha començat a tirar a terra una part del centre fabril de Can Ricart (Poblenou), amb l’autorització de la Comissió Territorial del Patrimoni Cultural de Barcelona. La plataforma Salvem Can Ricart s’exclama perquè l’enderrocament afecta el perímetre que la Direcció de Patrimoni de la Generalitat va reservar per declarar-lo bé cultural d’interès nacional. Però la Generalitat considera que el procediment és del tot legal.El març passat el Departament de Cultura de la Generalitat va incoar un expedient per a declarar Can Ricart bé d’interès nacional. Per això els veïns, que troben contradictori que hom comenci a enderrocar-lo mentre l’expedient es tramita, pensen a emprendre accions legals i mobilitzacions. En canvi, fonts del Departament de Cultura han explicat a VilaWeb que el procediment seguia escrupolosament la llei de patrimoni cultural (9/1993).

Segons aquesta llei, la declaració de bé d’interès cultural obliga a suspendre les llicències de parcel·lació, edificació o enderrocament de la zona afectada. I la Generalitat assegura que els edificis considerats intocables no s’enderroquen pas, sinó solament l’entorn de protecció, que pot ser modificat (i aterrat) sempre que se’n respectin les característiques.

Les mateixes fonts també han explicat que, les intervencions que ara es fan a Can Ricart, les havia aprovades unànimement la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural, organisme promogut per la Generalitat perquè vetlli per la preservació de tot el conjunt arquitectònic.

Enllaços
Comunicat (pdf) de la plataforma Salvem Can Ricart.
Can Ricart en perill: web amb informació sobre la transformació del complex fabril del Poblenou de Barcelona.
Arxiu de VilaWeb TV: El cas de Can Ricart.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any