Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  20.10.2007  13:10

El govern de Calella despenja la senyera del balcó de l'ajuntament

Men?ame
 

A la façana de l'ajuntament de Calella no hi oneja cap bandera. La senyera, l'única penjada des de 1999, ha estat retirada per ordre de l'alcalde, el socialista Josep Maria Juhé, amb el suport dels socis d'ERC. Juhé considera que ha estat un gest «per no ferir sensibilitats» i «no entrar en una guerra de símbols». L'alcalde manté que la mesura no és definitiva, i en espera de trobar-hi una solució de consens, la bandera catalana tan sols tornarà al balcó en dies assenyalats.

CiU critica la «desafortunada decisió» i «la submissió republicana al PSC» i el PP reclama que es compleixi la llei i que es pengi la bandera espanyola.

En els últims vuit anys també amb un govern com l'actual d'ERC i el PSC però amb alcalde republicà, al balcó de l'ajuntament de Calella tan sols onejava la senyera. Durant el ple de dijous passat, CiU, a l'oposició, es va interessar per la desaparició de la bandera catalana. L'alcalde, Josep Maria Juhé (PSC), va explicar ahir que la mesura havia estat presa en junta de govern i amb el suport total del soci d'ERC. «No volem entrar en una guerra de símbols i generar crispació allà on no n'hi ha, perquè som un govern que treballa per a la totalitat dels ciutadans de Calella», va puntualitzar.

Juhé va admetre que la decisió ha estat presa després d'haver rebut un seguit de cartes de veïns del municipi i d'entitats on es reclamava al consistori que «acatés la llei» i pengés la bandera espanyola al balcó. «No es tracta d'una mesura definitiva, i en aquest cas, els dos partits del govern som conscients que pel bé comú havíem de cedir en part de les nostres posicions», va precisar. Per la seva banda, el portaveu d'ERC i primer tinent d'alcalde, Jaume Puig, va confirmar que el seu grup havia donat el vistiplau a treure la senyera del balcó «perquè no s'hagués acceptat penjar la bandera espanyola». Puig va lamentar que la mesura «s'utilitzi per alguns grups amb la voluntat de desgastar el govern». El primer tinent d'alcalde afirma que Josep Maria Juhé «té el ple suport d'ERC». Pel republicà, tant la proximitat de les eleccions generals com casos com ara el de l'exalcalde de Matadepera Jordi Comas (ERC), que serà jutjat per no haver penjat la bandera espanyola, «no ajuden a tenir un debat tranquil sobre el paper dels símbols».